Societat

La UE premia Trànsit pel sistema de velocitat variable de Saura i Baltasar

Rep el guardó al millor projecte europeu sobre gestió del trànsit

El Fòrum Anual del Projecte Easyway, coordinat per la direcció general de Transports i Energia de la Unió Europea, ha premiat el sistema de gestió de la velocitat variable impulsat pel Servei Català de Trànsit (SCT) a l'àrea metropolitana de Barcelona. L'SCT ha rebut el primer premi en la categoria de Millor Servei de Gestió de Trànsit per l'aplicació de sistemes intel·ligents per a la millora del trànsit durant el període 2007-2009.

La velocitat variable va entrar en funcionament el mes de gener passat a l'autopista del Garraf (C-32 sud) i a l'autovia de Castelldefels (C-31), un sistema pioner a l'Estat que vol minimitzar les congestions, millorar la seguretat viària i reduir la contaminació.

En les votacions d'aquests premis EasyWay hi han participat representants de diverses institucions europees, entre les quals la Comissió Europea, l'Associació Mundial de la Carretera AIPCR / PIARC, la Conferència Europea de Directors de Carreteres CEDR, l'Associació Europea d'Autopistes de Peatge Asecap i l'Associació europea Ertico, així com tècnics dels estudis i dels grups d'experts europeus d'EasyWay.

Els premis distingien el millor projecte europeu sobre serveis d'informació a l'usuari, el millor projecte europeu sobre gestió del trànsit, el projecte amb l'aproximació més innovadora i el millor projecte internacional o de coordinació transfronterera. En total, a les quatre categories de premis EasyWay, que es van entregar aquest dimarts a Viena, s'hi van presentar 64 candidatures de diversos països europeus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Un treballador mor en un accident amb un carretó elevador

Mollet del Vallès
medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada, a punt per reobrir

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt