Societat

Un jutge de l'Audiència Nacional es desplaçarà a Barcelona per determinar si el TGV fa perillar la Sagrada Família

El Patronat del temple entén que el traçat pel carrer Mallorca pot afectar la Sagrada Família

El jutge de la sala vuitena del contenciós administratiu de l'Audiència Nacional, José Alberto Fernández Rodera, es desplaçarà el mes de setembre a Barcelona per determinar sobre el terreny si les obres del TGV posen en perill la Sagrada Família. El magistrat atén una petició de l'advocat de l'Estat, que vol que es constati que el traçat pel carrer Mallorca no afecta els fonaments ni pot comportar un perill real per a l'edifici, contràriament al que sosté el Patronat de la Sagrada Família.

Totes les parts, l'Ajuntament, l'Estat i la Generalitat de Catalunya, estan d'acord que es practiqui la prova. Fonts de l'Audiència Nacional apunten que el magistrat farà la visita per la rellevància del monument i no perquè hagi constatat que hi ha perill.

L'Audiència Nacional ha denegat la petició del Patronat que demanava que la visita s'ampliés a tot el traçat del TGV de Barcelona. Amb tot, la Sala deixa una porta oberta a aquesta possibilitat i estableix que podrà "reconsiderar" aquesta decisió un cop el magistrat que faci la visita estigui sobre el terreny.

La visita té lloc en el marc del procés que el contenciós administratiu va obrir a instàncies del Patronat del temple, que entén que el traçat pel carrer Mallorca pot afectar la Sagrada Família i l'estructura de 800 edificis. Al mes d'abril del 2009 la secció vuitena ja va rebutjar per segona vegada la petició del Patronat per paralitzar les obres del túnel que ha de connectar Sants amb la Sagrera adduint que de moment no hi havia cap element que posés en perill l'estructura de la Sagrada Família o de la Pedrera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.