Societat

La T-10 pujarà un 2% al gener

La nova Línia 9 del metro de Barcelona ha registrat 1.950 usuaris durant les sis primeres hores de funcionament

Els bitllets de transport de l'àrea integrada de Barcelona s'encariran com cada any a partir de l'1 de gener de 2010, tot i les demandes dels usuaris de no pujar el preu en temps de crisi. Amb un increment al voltant del 2%, el preu del bitllet senzill d'autobús i metro costarà 5 cèntims més entre les zones 1 i 3, i 10 cèntims a les zones 4, 5 i 6.

El bitllet senzill d'una zona a la ciutat comtal passarà de costar 1,35 euros a costar-ne 1,40 (un 3,7% més) mentre que l'abonament T-10 tindrà un preu de 7,85 euros (s'encareix un 1,95%). Pel que fa a la resta d'abonaments, la T-50/30 d'una zona passa de 31,5 a 32,1 euros (60 cèntims), la T-Familiar de 45,4 a 46,3 euros (puja 90 cèntims), la T-Mes de 47,9 a 48,85 euros (95 cèntims més), la T-Trimestre de 131,5 a 134,1 euros (puja 2,60 euros), la T-Jove de 112 a 114 euros (2 euros més), i la T-Dia de 5,8 a 5,9 euros (10 cèntims més).

El consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona justifica que aquest increment de la tarifa mitjana ponderada pel conjunt del sistema és del 0,57% i, per tant, inferior a l'augment mig autoritzat per la comissió de preus de Catalunya el 2 de desembre, que era del 1%. Les noves tarifes han obtingut un suport majoritari, tot i que s'han abstingut el president d'ERC a l'ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, i l'alcalde de El Prat del Llobregat, Lluís Tejedor (ICV-EUiA).

D'altra banda, s'ha aprovat la creació d'una gamma de títols amb descomptes del 20% per a famílies nombroses de categoria general, i del 50% per a famílies nombroses de categoria especial sobre el preu fixat pels abonaments T-Mes, T-Trimestre i T-Jove. D'aquesta manera es respon en part a la reivindicació de l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc), que vol que el descompte sigui extensiu a tots els títols integrats.

També s'ha acordat ampliar l'edat d'utilització de la targeta T-Jove fins als 25 anys a partir del 1 de gener de 2010, un abonament que fins ara només podien utilitzar els menors de 21 anys.

Els taxis fan campanya
Per la seva banda, en el marc de la crisi i la caiguda de la inflació, els taxis metropolitans han decidit congelar tarifes i iniciar, a partir del dimarts 15, una campanya per promocionar-se amb el lema "Agafa el taxi! El 2010, les tarifes no pugen!", segons ha informat l'Institut Metropolità del Taxi (IMT).

L9 en funcionament

D'alta banda, Transports Metropolitans de Barcelona ha informat que, en el seu primer dia laborable, la Línia 9 del metro de Barcelona ha registrat 1.950 usuaris durant les sis primeres hores de funcionament. El tram obert entre les estacions de Can Zam i Can Peixauet, a Santa Coloma de Gramenet, ha funcionat  amb tota "normalitat" segons TMB. 

La L9 és la primera línia de l'estat espanyol que funciona sense conductor. Ara per ara, compta amb 3,9 quilòmetres, però l'any 2014 ha de ser la línia de metro subterrani més llarga d'Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Collboni: el suïcidi de les dues germanes és la “cara més dura” de la crisi

Barcelona
serveis

Mataró torna a activar el servei dels serenos a les nits fins a l’octubre

Mataró

Nous espais d’ombra artificial per fer front a les onades de calor

banyoles
medi ambient

Vilassar de Mar instal·la plaques solars a cinc equipaments municipals

Vilassar de mar

Queixes pel cablejat telefònic tirat pel terra dels camps

sant martí vell
successos

Desmantellen una organització criminal internacional per estafar avis

Barcelona
sanitat

Identifiquen el primer biomarcador per fer un diagnòstic diferencial de la demència frontotemporal

barcelona
societat

Els viatgers allotjats en apartaments turístics puja prop d’un 14% al maig

Barcelona
societat

Més de 3 tones de captures en el primer dia de pesca després de la veda a Cambrils

Tarragona