Societat

Bergós nega que del seu despatx sortissin factures falses per al Palau

L'advocat i exsecretari de l'entitat declara com a imputat al jutjat i queda en llibertat provisional amb càrrecs

L'advocat i exsecretari del Palau de la Música Raimon Bergós, imputat en la causa pel desviament de fons de la institució cultural, ha negat aquest dimecres que el seu despatx professional sortissin factures falses per encobrir les irregularitats econòmiques de Fèlix Millet i Jordi Montull.

Bergós ha declarat avui com a imputat davant del titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, i ha abandonat les dependències judicials acompanyat del seu advocat, i la fiscalia no ha sol·licitat cap mesura cautelar en contra seu.

En declaracions a la premsa a la sortida del jutjat, l'advocat de Bergós, Emili Zegrí, ha recalcat que, segons el seu client, del seu bufet jurídic "no n'ha sortit cap factura falsa", malgrat que la fiscalia l'acusa d'haver ordit un engany per a Hisenda per emmascarar el desviament de fons del Palau.

De fet, en la causa consta una carta que Bergós va remetre el gener del 2005 a l'exdirector administratiu del Palau, Jordi Montull, en la qual descriu l'estratègia dissenyada per ocultar a Hisenda "temes d'impossible justificació fiscal" mitjançant la falsificació de documents i la creació de factures.

Segons Zegrí, en la seva declaració davant del jutge Bergós ha pogut aclarir "satisfactòriament" totes les qüestions relacionades amb la seva presumpta implicació en el desviament de fons, amb la qual cosa, ha insistit, "totes les seves imputacions han quedat descartades".

El lletrat de Bergós, a qui Millet i Montull van implicar en les seves declaracions en l'assessorament per a l'elaboració de factures falses, ha assegurat que tant ell com el seu client estan "molt contents" per haver tingut l'oportunitat d'explicar-se davant del jutge.

Després de la declaració de Raimon Bergós ha començat l'interrogatori del seu company de bufet, Santiago Llopart, i posteriorment compareixerà el fiscalista Edmundo Quintana, també membre del mateix despatx jurídic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.