I es van cantar caramelles
L'Alt Camp i la Conca viu la tradició de cantar cançons populars en la recta final de la Setmana Santa. Diferents grups corals mantenen viva aquesta tradició, que es proposa com a candidata a esdevenir patrimoni cultural immaterial
A Vila-rodona a on les caramelles fa prop de vint anys que s'han recuperat, la tradicional cantada de cançons populars pels carrers de la vila es va dur a terme el Dissabte Sant a la zona de l'ajuntament i el Casal, mentre que el diumenge al migdia els cantaires es van desplaçar per diferents carrers del nucli antic per fer sentir les seves veus. Els cantaires de la coral de Vila-rodona també es van apropar al centre de dia a on van cantar les cançons populars del seu repertori, com Entonem un bell cant , El vell pescador, o A la plaça hi ha sardanes. El grup d'infants van interpretar La granoteta verda i El tirolès.
Per la seva banda, la cantada de caramelles a Vimbodí i Poblet, municipi a on aquesta tradició popular ha complert vint-i-sis anys, es va dur a terme el Dissabte Sant dia 11 d'abril amb l'actuació dels caramellistes -integrants de la Coral Veu de la Terra de Vimbodí- a l'interior del Casal d'Avis. La pluja va obligar a fer l'activitat sota cobert, tot i que després els cantaires es van atrevir a sortir a oferir les cançons del seu repertori pels carrers del municipi.
Aquest diumenge, més
La coral vimbodinenca tornarà a cantar les caramelles per diversos indrets del terme, i també al monestir de Poblet, aquest diumenge 19 d'abril per acabar amb un dinar de germanor.
Patrimoni cultural
D'altra banda, cal destacar que el passat diumenge 12 d'abril les caramelles s'han convertit en candidates a esdevenir un dels deu tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, d'acord amb la iniciativa impulsada per l'organització Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat). al immaterial de Catalunya i Andorra juntament amb la tradició de fer castells molt arrelada a la capital de l'Alt Camp.