Societat

Jugant al límit

Els Castellers de Vilafranca no es mereixien posar el colofó a una temporada en la qual han mantingut una trajectòria, com la marca obliga, brillant i solvent, amb la sensació que s'ha acabat a empentes i rodolons. Però els castells tenen aquestes coses i més quan es va tan fort.

Els més de vuit mil aficionats que omplien ahir la plaça de la Vila de la capital de l'Alt Penedès van assistir al 27è intent dels verds contra el majestuós 3 de 10. Una bestiota de castell que Vilafranca, igual que li va passar per Sant Fèlix, va lligar malament a nivell del folre, cosa que va fer que les manilles no poguessin operar adequadament. Coincidint amb l'entrada dels dosos, el tronc es va enfonsar, literalment.

Encaixat el desencís, la colla va remuntar l'actuació amb una magnífica torre de 9 i es va llançar aleshores a mirar de completar la que hauria pogut ser la millor actuació de la temporada, que continuarà en mans de la Colla Vella (Santa Úrsula). La cosa es va quedar a mitges, ja que el 4 de 9 amb l'agulla que els verds van atacar en tercera ronda va caure sorprenentment quan el pilar es va quedar sol damunt el folre, completament girat i sense opcions de defensar la baixada.

Vilafranca va agafar aire amb el 3 de 9 per, finalment, acabar escometent el pilar de 8, que també li va caure després de carregar-lo in extremis. La veritat és que ahir, tot sigui dit, els folres de Vilafranca, un regiment invencible, no van funcionar com en altres ocasions. Sigui com vulgui, les coses clares: Vilafranca va tornar a jugar, com sempre, a l'aposta màxima i no li va girar la cara a cap repte.

Les tres colles que completaven el cartell de la diada de Tots Sants també van anar fins al límit de les seves possibilitats actuals. Així, els Capgrossos de Mataró van poder firmar els seus millors registres de l'any, amb un 3 de 9 i un 4 de 9 -el primer del curs- suats i treballats, especialment el segon, més un 4 de 8 amb l'agulla molt ben dominat i un pilar de 6 que solament van carregar. Tothom tranquil: els Capgrossos han tornat.

Manacor
Els Al·lots de Llevant, per la seva banda, es van convertir en la primera colla balear que s'atrevia amb un castell de 8 pisos. Els de Manacor, que també van fer el 2 de 7, van atacar el 4 de 8 en segona ronda i el van aconseguir carregar enmig de l'eufòria dels seus castellers. En canvi, els Castellers de Lleida, una colla que ha fet un molt bon exercici, van punxar, ja que després de quedar-se a mitges amb el 4 de 8, un castell que no s'esperava que els ocasionés problemes, van veure frustrats els dos intents que van fer de 2 de 8; l'un el van desmuntar i l'altre va fer llenya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sanitat

El govern espanyol i els territoris acorden “reforçar” la vigilància de l’mpox

Barcelona
Itàlia

Troben quatre cossos al iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Societat

Prohibit el bany a les Cases d’Alcanar per possible presència d’un tauró

Alcanar
societat

Primer pas per a 424 nous habitatges protegits a la Marina del Prat Vermell

Barcelona

La DO Empordà preveu una verema amb menys producció però més qualitat

COLERA
societat

TMB reforça l’L4 de metro i algunes línies d’autobús per la Copa Amèrica

Barcelona
Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Tarragona
societat

Minut de silenci a Rubí per condemnar el doble crim masclista

rubí
economia

Les hipoteques pugen un 15% tot i l’alça de preus

barcelona