Societat

Laporta espera reduir el cost del projecte Foster

El president blaugrana firma el conveni per a la requalificació del Miniestadi amb l'Ajuntament i diu que ha "recuperat la fe en les institucions"

Un petit i alhora gran pas que permetrà posar fi a més de deu anys d’estira-i-arronsa entre l’Ajuntament i el Barça. Ahir es va presentar l’acord que farà possible una gran transformació urbanística dels terrenys del Miniestadi, però que tant els veïns com ICV-EUiA i PP qüestionen en considerar-la una operació especulativa que beneficia sobretot el club blaugrana. Al matí l’alcalde Jordi Hereu i els caps dels grups municipals de CiU i ERC escenificaven el pacte polític. A la tarda Hereu repetia l’escena, aquesta vegada amb el president del Barça, Joan Laporta.

El projecte, al qual ningú s’atreveix a posar data d’acabament, preveu guanyar 31.700 m2 de zones verdes i 11.200 m2 d’equipaments. A la parcel·la que ocupa ara el Miniestadi s’hi faran uns 1.600 pisos amb una presència d’habitatge protegit que no serà inferior al 50% i el sostre edificable serà de 153.000 m2. S’hi farà un ecobarri, i l’equipament esportiu que el Barça perdrà a les Corts es construirà a Montcada i Reixac i serà públic. El Futbol Club Barcelona destinarà les plusvàlues de l’operació urbanística a modernitzar les seves instal·lacions.

En paral·lel a aquest acord amb el consistori barceloní, el Barça també va firmar ahir amb l’Ajuntament de Viladecans un conveni per construir el Barça Parc, un espai pensat per al soci blaugrana en què es combinaran els usos esportius amb els lúdics, comercials i hotelers. No hi ha ni data d’inici d’obres ni tampoc se sap el que costarà ni com es pagarà. El centre ocuparà una superfície de 60,4 hectàrees de la zona coneguda com a Filipines Nova i delimitada per l’autovia de Castelldefels, l’espai natural del Remolar i la pineda i platja de Viladecans.

Per fer el projecte, el Barça cedeix 30 hectàrees de sòl que ara passa a ser públic, i la finca de Can Feliu. En aquest complex hi jugarà el Barça Atlètic en un nou estadi, serà la seu del futbol base i de les seccions de beisbol o atletisme, i s’hi podria ubicar la Fundació FC Barcelona.

Laporta ha confirmat que el projecte de remodelació del Camp Nou encarregat a l'arquitecte Norman Foster "es manté tal com està dissenyat" per intentar convertir-lo en "una referència mundial". Les obres es finançaran amb "la plusvàlua que generi aquesta cessió dels terrenys", ha confirmat.

El president barcelonista, a  més, ha afirmar que durant la negociació del conveni el club ha fet "més que urbanisme" en el seu intent de conciliar els interessos de l'Ajuntament, els veïns i Barcelona.

El projecte de remodelació del Camp Nou serà explicat als socis compromissaris en la pròxima assemblea. Laporta ha insistit que el club només pretén "reinvertir en patrimoni i incrementar la magnitud de l'entitat", i dóna per fet que les instal·lacions del Miniestadi "ja estan obsoletes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona