Societat

Gabilondo recorda que la LEC s'aplicarà o modificarà tenint en compte la decisió del TC sobre l'Estatut

El ministre d'Eduació ha atribuït les advertències que arriben des de Catalunya sobre la reacció a una possible retallada del TC a la "voluntat de pressió" i de "fixar una posició" de les formacions catalanes

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha recordat aquest dimarts en una entrevista a Tele-5 que la llei d'educació de Catalunya (LEC) penja directament de l'Estatut, i que per tant s'haurà d'aplicar, o modificar, tenint en compte la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre el text.

El ministre ha assegurat que ell és partidari del compliment "estricte" de la Constitució i de l'Estatut, i que per tant, "segons quina sigui la decisió" del TC, "adoptarem decisions al respecte". El ministre ha atribuït les advertències que arriben des de Catalunya sobre la reacció a una possible retallada del TC a la "voluntat de pressió" i de "fixar una posició" de les formacions catalanes.

Gabilondo ha mostrat la seva preferència perquè la sentència del TC sobre l'Estatut arribi "aviat", i ha recordat que "dependrà directament de la resolució del TC en quin lloc queda l'Estatut i les lleis que se'n deriven". "En aquest moment", ha recordat, "la LEC està unida directament a l'Estatut, i per tant a la decisió del TC", i "segons quina sigui la decisió, que acatarem, adoptarem les decisions al respecte".

El ministre també ha estat preguntat sobre una possible resposta contundent de Catalunya a una sentència adversa del TC. Segons Gabilondo, "Catalunya sempre ha demostrat sensatesa" i les advertències que arriben a Madrid responen a "certs debats dialèctics" i a una "voluntat de fer pressió o de fixar alguna posició". "Jo confio molt en la sensatesa del poble espanyol", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.