Societat

Treballadors d'Iveco impedeixen la sortida d'uns 150 autobusos de la Zona Franca

Protesten per l'ERO temporal que ha presentat l'empresa i que afectaria unes 240 persones

Un grup de treballadors d'Iveco ha impedit aquest matí la sortida de més de cent autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) de la cotxera de la Zona Franca en bloquejar la sortida dels vehicles, segons ha informat un portaveu de l'empresa.

Fonts de la Guàrdia Urbana han assenyalat que uns 200 treballadors d'Iveco de la planta de Barcelona, que està pendent d'un ERO temporal, s'han manifestat aquest matí al carrer A de la Zona Franca.

El portaveu de TMB ha indicat que des de les 06.45 hores i fins passades les 08.20 hores, els treballadors d'Iveco han impedit la sortida dels autobusos d'aquesta cotxera, que donen servei a línies tan importants com la 15, la 56, la 22, la 64, la 57, la 59 i la 66, i que s 'han hagut de prendre mesures alternatives amb vehicles d'altres cotxeres.

Des de Transports Metropolitans de Barcelona s'ha denunciat que "no s'entén aquest boicot en un servei públic que dóna servei a persones que van a treballar i estudiar, i més, quan TMB és un client d'Iveco".

L'acció de protesta s'ha produït en una hora punta en què surten molts vehicles per ser a l'origen de les línies en començar el servei.

Els manifestants, a més de bloquejar la sortida dels autobusos, han impedit l'entrada dels conductors a les cotxeres, fet que ha provocat una afectació en un 15% de la flota d'autobusos urbans que donen servei a la ciutat.

Des de TMB s'ha recordat que a partir de les 04.00 hores, però sobretot entre les 06.00 i les 07.00 hores, es posen uns 900 cotxes als carrers de Barcelona per donar servei ales línies, i que l'oferta màxima del servei es produeix entre les 08.00 i les 09.00 hores.

També han assegurat que fins a una hora després d'alliberar-se les sortides dels autobusos no es podrà normalitzar el servei a la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.