Societat

Primera mort d'un malalt de grip nova a Catalunya

La víctima era una dona de 35 anys de Lloret de Mar, amb patalogies cròniques "importants" i tabaquisme, segons la consellera de Salut

Una dona de 35 anys veïna de Lloret de Mar és la primera víctima mortal la grip A a Catalunya. Segons ha informat el departament de Salut aquest dimarts a la tarda, la pacient va morir ahir a l'hospital Josep Trueta de Girona. Patia una insuficiència respiratòria aguda i havia donat positiu a l'anàlisi per detectar el virus H1N1, causant de l'última pandèmia.

La mort es va produir ahir a la una del migdia, i s'ha fet pública 24 hores després. Segons fonts de Salut, la víctima tenia "diverses malalties cròniques importants prèvies", per la qual cosa els metges estudien quina incidència pot haver tingut la grip en la seva evolució fins a la mort.

La pacient es va posar en mans dels metges diumenge, quan va acudir a l’hospital de Blanes. Des del centre comarcal va ser derivada –el mateix dia, segons la conselleria– cap a l’hospital de referència de Girona, el Josep Trueta, a causa de les dificultats respiratòries que patia. Finalment, va morir en aquest centre l'endemà d'haver-hi ingressat.

Segons ha detallat la consellera de Salut, Marina Geli, la víctima va ingressar "amb una insuficiència respiratòria important" i "se li van administrar antivirals i medicació d'ampli espectre per al seu quadre infecciós". A més, la dona presentava un quadre amb patologies prèvies i tabaquisme.

La consellera assegura que no s'ha confirmat fins a avui que la dona tenia el virus de la grip nova. També ha manifestat que "encara no se sap si aquest virus ha estat la causa directa de la mort, ateses les patologies prèvies" de la pacient.

Aquesta és la primera mort a Catalunya i la vuitena a l'Estat espanyol de pacients amb la grip A o nova.

Paral·lelament, Salut ha comunicat que l’Hospital de Sant Pau ha notificat un altre cas d’un pacient afectat per la mateixa malaltia. És a l'UCI des del 26 d’agost. Es tracta d’un home de 31 anys, sense antecedents de malaltia prèvia, i es troba estable dins de la gravetat. Amb aquest cas, són 3 els pacients ingressats actualment a l'UCI en estat greu: un home de 31 anys a l’Hospital Joan XXIII i un altre home de 31 anys a l’Hospital del Mar.

En els darrers dies han estat donats d’alta de l'UCI dos pacients greus: una dona de 52 anys, a l’hospital de Bellvitge, i un home de 32 anys a l’hospital de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona