Societat

Quatre sindicats secunden la vaga de mestres de demà

Protesten de nou contra les decisions de la conselleria, que diuen que posa la crisi com a excusa per consentir una baixada en la qualitat

USTEC-STE's, UGT, CC.OO. i ASPEC han convocat el professorat dels centres públics per a l'aturada parcial de demà. Aquesta vaga, que és la quarta de l'any, diuen els sindicats que no pot ser completa perquè els docents porten una gran càrrega de feina en aquesta etapa del curs. Tot i això, només afectarà en una hora els alumnes, ja que en aquest tram del curs molts centres pleguen a la una.

Les raons que motiven aquesta parada de demà es concentren en les últimes decisions que ha pres el departament. Diuen els sindicats que amb l'excusa de la crisi s'empitjoren les condicions laborals dels mestres i, al seu torn, disminueix la qualitat de l'ensenyament públic. Una mostra d'això consideren que és l'increment voluntari d'hores lectives a part del professorat que veuen com una manera d'estalviar.

A més, critiquen que progressivament s'eliminin places de batxillerat nocturn i que l'any que ve no hi hagi augment de plantilles entre el professorat. En el mateix sentit, reclamen que l'any que ve s'augmentin les places que actualment hi ha de batxillerat nocturn.

Aquesta parada de protesta contra el departament d'Ensenyament és la que suma quatre, des que el 14 de febrer del 2008, CGT amb aquests mateixos sindicats treies al carrer 50 mil persones entre docents i estudiants. En aquell moment, la protesta va aconseguir que s'esmenessin alguns dels objectius inicials de la LEC, la Llei d'Educació de Catalunya. Tot i això, les negociacions no han anat a més i la llei ha anat al Parlament sense comptar amb el suport dels sindicats.

Per la vaga de demà, els sindicats han convocat també els pares i els estudiants a seguir l'aturada i protestar davant els serveis territorials d'Educació de les diferents poblacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.