Societat

Trias dóna per feta la victòria sobre Hereu

Es proclama com a líder per encapçalar l’alcaldia. Veu prioritària la crisi i acusa el PSC de “poca-soltisme institucionalitzat”

“Les coses han canviat molt”. Amb aquesta franquesa, fora de guió, el president del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, va iniciar discurs ahir marcant distàncies al Cercle Financer de La Caixa entre la conferència que havia de fer el passat 8 de març al mateix lloc, i que es va suspendre per la tempesta de neu, i el que ha passat en els últims dos mesos a Barcelona (fracàs de la consulta de la Diagonal, agudització de la crisi i tisorades institucionals). Trias, que aquell 8 de març tenia un discurs previst, va presentar-se en una sala plena traient pit per les enquestes, fent modificacions a aquell text amb puntes afegides d’eufòria, i va mostrar-se disposat a proclamar-se alcalde. “Caldrà un nou lideratge i jo lideraré aquest camí, Barcelona necessita un canvi de rumb”, va afirmar.

En la intervenció del cap de files de CiU a l’Ajuntament de Barcelona no tot van ser contraposicions amb l’alcalde, Jordi Hereu, amb qui l’uneixen ara mateix algunes voluntats generals com l’encarament de la crisi, el refredament de l’aspiració dels Jocs, la concreció de l’Àrea Metropolitana i la conversió de Barcelona en capital de la Mediterrània. Però la traducció d’aquests grans ítems, segons Trias, està molt allunyada en la realització que maquinen socialistes i nacionalistes a la banda mar de la plaça Sant Jaume. “Cal ser realistes, i els Jocs d’hivern no és el que els barcelonins necessiten”, va apuntar, i tot seguit va detallar el seu pla anticrisi basat en l’austeritat, la simplificació administrativa i la col·laboració entre els sectors públic i privat. No ho deia gratuïtament en un auditori on hi havia des de grans agents socials (per als quals va repetir fins a sis cops seguits en un moment donat que el que cal és “feina”) fins a presidents de modestes entitats de barri, molestes amb l’Ajuntament per l’extensió de serveis públics que els fan la competència.

Només en una ocasió Trias es va descordar contra Hereu per passar a l’atac directe. Va ser cap al final quan va presentar un Ajuntament controlat pel PSC on mana “el poca-soltisme institucionalitzat, l’invent i la improvisació convertides en categoria, la frivolització constant de tot”. Dissabte serà proclamat candidat a l’alcaldia en un acte al pavelló de l’Estació del Nord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.