Societat

La Caravana Solidària suprimeix un dels punts del recorregut al Senegal

L'exèrcit senegalès relleva el maurità per protegir la caravana

La Caravana Solidària ha decidit suprimir la parada a Diaka Medina (Senegal) del seu recorregut, per tal de recuperar el temps que ha passat a Nouakchott (Mauritània) amb motiu del segrest dels tres cooperants catalans. El material que s'havia de portar a aquest municipi es deixarà a Farafeni amb l'objectiu que sigui transportat al seu destí. També s'ha decidit que en comptes de mantenir la divisióde la caravana en dues columnes, faran conjuntament el recorregut des de Tionquessyl.

El jeep amb cinc militars armats que ha escortat la trentena de cooperants de l'ONG Acció Solidària des d'aquest matí els han abandonat a la frontera del Senegal. Militars d'aquest país han passat a vetllar per la seguretat de la caravana. 

Fonts de l'ONG agraeixen la protecció dels soldats, que no han dubtat a ajudar diverses vegades a treure els vehicles que s'han encallat a la sorra. Tot i això, consideren que ha estat "exagerada", perquè cada vegada que perdien de vista un dels vehicles han aturat tot el comboi. Els camins enfangats i l'atenció que ha posat l'exèrcit en la marxa han col·laborat a l'alentiment de l'expedició.

Aquest matí els membres de la caravana han començat a recollir el campament que tenien instal·lat a l'ambaixada espanyola a Mauritània. Dos dels membres de l'expedició s'hi han quedat per seguir de prop les gestions per localitzar i alliberar els segrestats. En acomiadar-se, els membres de la caravana, encara en estat de xoc, han viscut un dels moments més emotius dels últims dies després de la desaparició dels tres companys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.