Societat

Hereu busca ara el consens per als Jocs

El govern municipal es compromet a facilitar a l’oposició tota la informació del projecte en el pròxim ple

Dues setmanes després de sorprendre propis i estranys amb la idea d’organitzar els Jocs d’Hivern, l’alcalde Hereu cerca ara el consens polític i social necessari per poder fer front al repte olímpic. “No pot fer-ho ni té la voluntat de fer-ho sol”, va assegurar ahir el delegat d’Esports de l’Ajuntament, Pere Alcober, en el transcurs de la comissió de Cultura, Educació i Benestar.

Les explicacions d’Alcober arriben després que els diferents grups municipals, tant els de l’oposició com els socis, reaccionessin molt tèbiament a una proposta d’Hereu interpretada en clau electoral per gairebé tothom. Entre els més escèptics amb la candidatura, tot i que públicament no s’oposen al projecte, hi ha el grup de CiU, que ahir va anunciar que retira la moció en què demanava a l’alcalde el text del projecte de la candidatura olímpica. A canvi, l’equip d’Hereu es va comprometre a facilitar tota la informació referent al projecte el divendres 5 de febrer.

La regidora de CiU Maite Fandós va assegurar que dubta de l’existència d’estudis que avalin un projecte que no consta en el pla d’acció municipal i, per tant “no té recursos assignats”. El president del grup del PP, Alberto Fernández Díaz, va coincidir amb algunes de les crítiques llançades per CiU i va qualificar Hereu de “llast” per a la candidatura olímpica, que “s’ha planificat malament per culpa de les presses d’Hereu”.

Tot i que entre dijous passat i ahir s’ha reunit amb els tres grups de l’oposició, Hereu no ha aconseguit aplacar les crítiques d’uns grups que no li perdonen l’electoralisme que desprèn la proposta olímpica. De fet, fins i tot els seus socis es mostren reticents a l’hora de donar suport incondicional a l’alcalde. La regidora d’ICV Elsa Blasco va condicionar la posició al fet que “no siguin cap excusa per transformar la ciutat” i, esclar, “siguin sostenibles”. Per la seva banda, Esquerra Republicana va retreure a l’alcalde que no anunciés la candidatura juntament amb el president de la Generalitat i amb els alcaldes de les poblacions on s’haurien de fer les proves d’esquí.

Paral·lelament al transcurs de la comissió, l’alcalde va rebre el suport del president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, que va qualificar la possibilitat d’acollir els Jocs d’Hivern com una “idea brillant”. Alhora, però, va reclamar a l’alcalde que treballi en favor del consens amb l’objectiu que “tots tinguem la mateixa il·lusió i tots remem en la mateixa direcció”.

En canvi, Hereu no va poder rebre el suport públic de Juan Antonio Samarach, amb qui es va reunir a darrera hora de la tarda. A la sortida de la trobada, l’alcalde va assegurar que és important mantenir trobades amb gent “d’acreditada experiència”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.