Societat

El TSJC denuncia la falta d'espai als jutjats de guàrdia de la Ciutat de la Justícia

Tot i que ja ho havien avisat, demanaran canvis en les dependències si perjudiquen el servei als ciutadans

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha manifestat aquest dimarts la seva preocupació perquè encara no s'ha solucionat la manca d'espai a les dependències dels jutjats de guàrdia de la Ciutat de la Justícia. La junta de jutges d'instrucció, el degà de Barcelona i la sala de govern ja van posar de manifest que les dependències de guàrdia previstes per als jutjats de Barcelona eren petites.

En aquell moment, ja van expressar que no estaven distribuïdes amb l'eficàcia necessària per desenvolupar la feina amb les millors condicions per a l'usuari per la falta d'espai. Tampoc hi ha metres suficients, recorden, en les zones d'espera per als professionals i ciutadans que cada dia van als jutjats de guàrdia.

Tenint en compte el trasllat dels jutjats de guàrdia de Barcelona a la nova ciutat judicial, el TSJC vol comprovar si les deficiències detectades provoquen o no problemes en el servei que s'ha d'oferir als ciutadans. En cas que fos així, demanaria els canvis pertinents, ja que està dins les seves competències. El TSJC també ha acordat demanar un sistema alternatiu d'impressió per als jutjats de guàrdia. Últimament, s'han detectat dificultats i retards d'impressió en els jutjats que ja estan treballant a la ciutat judicial.

Així mateix, el TSJC creu que cal garantir l'agilitat i rapidesa de la feina dels jutjats de guàrdia pel gran volum de paper que gestiona de forma immediata. Per tant, demana que s'adoptin les mesures oportunes per disposar d'un adient i àgil sistema d'impressió, fax i fotocopiadores.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.