Societat

Més il·luminació i motius tradicionals en la decoració nadalenca de Barcelona

Galets, ampolles de cava i un calendari d'advent a l'Ajuntament vestiran la ciutat.
El pressupost de la campanya serà superior als 2 milions d'euros

L'Ajuntament de Barcelona ampliarà l'horari de la il·luminació nadalenca fins a mitjanit els divendres i dissabtes, mentre que la resta de dies serà de 18.10 a 22 hores, ha anunciat avui el president de la Fundació Barcelona Comerç, Joan Mateu, durant la presentació de la campanya nadalenca, impulsada per consistori i organitzacions comercials. L'encesa tindrà lloc el 2 de desembre.

Ampliar l'horari nocturn, que el 2008 acabava a les 21.30 hores, soluciona "una reivindicació històrica dels restaurants", ha assegurat Mateu, que s'ha mostrat convençut que novembre i desembre seran mesos "esplèndids" per al comerç.

S'il·luminaran 21 eixos comercials, un més que el 2008, i la llum s'ampliarà a carrers "emblemàtics": l'avinguda Diagonal, entre Francesc Macià i passeig de Gràcia; el passeig de Gràcia; la Gran Via entre Llúria i Aribau, i Aragó entre Llúria i Aribau. "Més de la meitat" dels mercats municipals també incorporaran una il·luminació especial, segons l'Ajuntament.

Part dels llums estaran inspirats en la tradició catalana, per exemple, ampolles de cava. Però la principal aposta són els 26 galets, típics del caldo de Nadal, de dos metres d'altura, fixats a terra i il·luminats des de dins, que s'instal·laran en llocs "estratègics": dos a cadascun dels deu districtes i els sis restants al centre.

Calendari d'advent
Segons l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, una altra mostra de la "personalitat pròpia" serà la projecció d'un calendari d'Advent a la façana de l'Ajuntament, a partir del 2 de desembre. Cada dia durant dues hores obriran una finestra diferent per mostrar una imatge i un text de "pau i felicitat".

El Bicing també contribuirà a donar aire nadalenc a la ciutat amb elements decoratius en 6.000 bicicletes.

L'Ajuntament col·locarà 10 escenaris, un a cada districte, on diàriament es faran dues actuacions, tant de corals i col·legis del barri, com de grups més reconeguts. També es programaran representacions dels Pastorets i espectacles infantils. Els comerços, per part seva, repartiran les tradicionals 'llufes' el dia dels Sants Innocents.

El pressupost de la campanya serà "superior als 2 milions d'euros", ha declarat Mateu, dels quals els comerciants n'aportaran 1,1. La resta provindrà d'acords de patrocini amb empreses que "encara s'estan tancant", ha afegit. Hereu no ha precisat la inversió de l'Ajuntament perquè no té les dades, tot i que ha avançat que pagaran la factura de l'electricitat i "més coses".

Els avets metàl·lics
Els polèmics avets de Nadal metàl·lics, que van costar 214.000 euros el 2008, també estaran presents aquest any. Dos aniran al Saló de la Infància i els quatre restants es repartiran per la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.