Societat

Hereu se la juga a tot o res en la reforma de la Diagonal

L’alcalde anuncia ara que el resultat serà vinculant, al marge de la participació, i que no tocarà l’avinguda si guanya l’opció C

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va presentar ahir la campanya d’informació ciutadana sobre la consulta de la Diagonal, que tindrà lloc entre el 10 i el 16 de maig, amb l’objectiu de motivar la participació. I justament per introduir un nou element de risc i d’emoció a aquesta participació, Hereu va anunciar ahir que el resultat final serà vinculant, voti la gent que voti, i va assegurar que “no prendré cap decisió” si surt l’opció C.

La crítica confluència de l’avinguda Diagonal amb els carrers Bailèn i Mallorca va ser l’indret elegit per l’alcalde per presentar la campanya El futur de la Diagonal és a les teves mans, que vol aconseguir que participi en la votació el major nombre possible de ciutadans. “És una decisió històrica, important i transcendent per a la ciutat i no hi ha precedent que la població prengui la paraula d’una manera tan directa en la reforma d’una via”, va apuntar Hereu.

Avui s’enceta la tercera fase divulgativa de la campanya, que culminarà amb la votació electrònica de tots els ciutadans de més de 16 anys empadronats a la ciutat abans del mes de desembre del 2009, ja sigui a través de la web bcn.cat/diagonal o bé en un total de 108 punts de la ciutat. Es podrà exercir la democràcia fent servir tots els mitjans disponibles, ja que el sistema està preparat per garantir la total efectivitat del vot electrònic, va destacar Hereu. Perquè guanyi la ciutat és el lema dels cartells que mostren les dues opcions de reforma: la que deixa una rambla central i la que opta pels bulevards laterals. L’alcalde també va recordar que les dues propostes que van a consulta han recollit les principals idees i suggeriments de les fins a 30.000 propostes que ciutadans i entitats cíviques i socials van fer arribar a l’Oficina Tècnica de la Diagonal.

“Ara volem explicar què es proposa i per què. La reforma pot millorar molt l’avinguda i donar un millor servei a tots els ciutadans”, va assegurar l’alcalde. Les opcions A i B responen a una tesi urbana i a una tesi social, cosa que no té la tercera, la C, “que significa no prendre cap decisió i genera conformisme i confusió”, va precisar Hereu. “La decisió final està en mans dels ciutadans” i el resultat serà vinculant, va assegurar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.