Societat

Petit descens de la prostitució a les Corts després de la batuda

Les prostitutes afirmen que ofensives policials com la de fa dues setmanes no serveixen per arreglar els problemes

A mitjans de juliol, els carrers on s’exerceix la prostitució a les Corts eren l’escenari d’una macrooperació que, segons fonts policials, va finalitzar amb la identificació de 285 prostitutes i clients. La matinada del divendres 31 de juliol al dissabte 1 d’agost –dues setmanes després de la batuda– l’activitat continuava a la zona. En un recompte aproximat, les treballadores sexuals no superaven el centenar. “Potser sí que som menys perquè les operacions policials espanten algunes més que altres i durant més o menys dies, però també és veritat que a l’estiu hi ha menys prostitució a la zona”, explica la transsexual S.

S. va ser una de les prostitutes identificades pels agents la matinada del 17 al 18 de juliol. “La xifra que us van donar és falsa, no som tantes”, assegura. Ho raona dient que són les mateixes treballadores sexuals les que no permeten que s’ampliï l’oferta. “Ahir mateix vaig fer fora una brasilera, li vaig deixar clar que en aquest carrer [el de Pau Gargallo] no s’hi podia posar perquè si ho deixes fer a una després en vénen 20”, explica. Per això, hi ha prostitutes novelles disposades a pagar 1.500 euros per un lloc en un bon carrer.

Deutes com “el lloguer” de la via pública o com el que tenen amb les màfies de tràfic de persones són una altra font de problemes, ja que “rebenten els preus i ens perjudiquen a totes”, diu S.

Precisament, les baralles que es produeixen pel territori és un dels arguments esgrimits pels cossos policials per intervenir periòdicament a la zona. La prostituta S. no els treu la raó. L’altra problemàtica detectada per Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana són els robatoris a clients i entre les pròpies treballadores del sexe. “Tot això que expliquen és veritat però de què serveix el que van fer fa dues setmanes si no van detenir les que roben ni tampoc els proxenetes”, es pregunta.

Fonts municipals van defensar la idoneïtat d’operacions policials com la de fa dues setmanes. “L’Ajuntament de Barcelona treballa per evitar l’oferta i la demanda de treballs sexuals al carrer”, van assegurar. Tot i això entenen que amb dispositius puntuals no se soluciona aquesta problemàtica i, en aquest sentit, expliquen que “tots els cossos policials treballen coordinadament per desarticular les xarxes de tràfic de persones i detenir els proxenetes”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.