Societat

L'ambaixador espanyol diu que no té "notícies noves" d'on són els segrestats

El president del Mauritània desmenteix la localització dels tres cooperants catalans

L'ambaixador espanyol a Mauritània, Alonso Dezcállar, no ha pogut "confirmar ni desmentir" aquest dimarts a la tarda si els membres segrestats de l'ONG Barcelona Acció Solidària han estat localitzats.

Des d'aquest dimarts a la tarda, els rumors sobre la possible localització de Roque Pascual, Alicia Gàmez i Albert Vilalta s'han multiplicat, i ha provocat una gran confusió als mitjans de comunicació.

El ministeri d'Exteriors ha arribat a desmentir que s'hagin trobat els tres catalans, tal com assegurava el govern de Mauritània i diverses agències, com l'alemanya DPA.

Tanmateix, aquest tarda s'ha confirmat que la Caravana Solidària continuaria el seu recorregut cap al Senegal. Així ho han decidit els cooperants que estan a Mauritània en una assemblea. L'exèrcit de Mauritània s'ha compromès a escortar la caravana fins a la frontera amb Senegal.

El motiu és "continuar amb la feina marcada com a homenatge a les persones segrestades" i perquè "les poblacions i les ONG africanes no han de patir els conflictes dels països", segons ha comentat el president de Barcelona Acció Solidària, Francesc Osan, en roda de premsa, durant la qual s'ha contactat amb els cooperants que hi ha a l'Àfrica.

Després del recorregut, els vehicles no faran tot el viatge de tornada per carretera i aniran fins a Dakar per volar fins a Barcelona, "per evitar que es repeteixin situacions desafortunades", segons Osan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.