Societat

Sanitat compra 40 milions de vacunes i antivirals contra la grip

Els experts encara estudien quins són els grups de risc que s'hauran d'immunitzar primer

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha anunciat aquest dimecres que el govern espanyol negocia l'adquisició de tres milions d'antivirals contra la grip nova i de 37 milions de dosis de vacunes. El cost total de les vacunes ascendirà als 266 milions d'euros als que se sumaran entre 40 i 50 milions més dels antivirals.

27 milions de dosis de vacunes es distribuiran entre les Comunitats Autònomes, mentre que 10 més es quedaran al "fons de reserva" del Ministeri de Sanitat. Pel que fa als antivirals, els tres milions de dosis són per a reposar l'stock del sistema sanitari perquè actualment el ministeri té distribuïdes les existències entre els territoris.

La ministra ha anunciat les adquisicions en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha assegurat que la grip nova és més benigna que l'estacionària –la de cada hivern-, que provoca 8.000 morts a l'any, i ha recordat que les dues víctimes mortals que s'han produït a l'Estat patien altres dolències.

Segons Jiménez, en els casos catalogats com a "greus" a Catalunya, Madrid, Andalusia, Astúries i Galícia, inclós l'últim diagnosticat a Tarragona, els pacients estan "estables", i el nivell de control i de vigilància epidemiològica desplegat a l'Estat és "molt alt". Jiménez també ha destacat que els experts encara estudien quins són els grups de riscs que rebran primer les vacunes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.