Societat

L'Hospital de Sant Pau de Barcelona estrena aquest dimarts el nou servei d'urgències pel carrer Sant Quintí

Les noves instal·lacions dupliquen la seva superfície i permeten que els familiars acompanyin el pacient dins del box

L'Hospital de Sant Pau de Barcelona estrena aquest dimarts la nova àrea d'urgències del centre, en el marc del trasllat de gairebé tota l'activitat sanitària del centre des del recinte històric, obra de Lluís Domènech i Muntaner, al nou hospital, ubicat just darrere dels pavellons modernistes.

Així, a partir d'avui el servei d'urgències generals, pediàtriques i ginecològiques del nou hospital tindrà accés únic, per a cotxes i vianants, pel número 87 del carrer Sant Quintí, i quedaran clausurades les antigues urgències, situades al carrer Sant Antoni Maria Claret.

Les noves instal·lacions dupliquen la superfície i permeten que els familiars acompanyin en tot moment el malalt. Així, amb 3.420 metres quadrats, el nou servei té capacitat per atendre entre 300 i 400 pacients al dia, segons han explicat el director del servei d'urgències, Salvador Benito, i la cap de la unitat d'urgències generals, Mireia Puig, al costat de la directora de serveis assistencials, Gemma Craywinkle.

La nova àrea d'urgències compta amb 61 espais d'atenció: 27 boxs tancats, 32 punts d'atenció i dues consultes i dues sales de cures.

La unitat d'urgències generals ordena la seva superfície en les àrees d'acollida i selecció dels pacients, zona d'espera assistida, una zona àmplia de primera atenció i boxs de reanimació, i dues àrees específiques per a atencions, tractament, observació i monitorització.

A més, té espais per a suport administratiu i logístic, dormitoris, àrees d'espera i informació per a familiars i zones de descans i estudi per a professionals.

Cal recordar que l'abandonament escalonat del centre històric va començar el 2003 amb l'ocupació d'un bloc del nou hospital, ubicat entre Mas Casanovas i Sant Quintí, que va ser inaugurat oficialment el 3 de juliol i que s'espera que funcioni a ple rendiment el 2011.

El conjunt del recinte té 100.000 metres quadrats de superfície i s'espera que el 2011 tingui 644 llits hospitalaris, 64 llits per a crítics, 59 boxs d'urgències, 25 quiròfans, 136 places per a hospital de dia i 228 consultes i gabinets.

En una primera fase del trasllat, el 2003, un centenar de pacients ja van abandonar el centre modernista, inaugurat el 1930 després de deixar la seva antiga seu al Raval.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.