Societat

El Vaticà compara els atacs que rep amb l'antisemitisme

El predicador personal del papa Benet XVI fa el símil durant la missa de Divendres Sant

El Vaticà va comparar ahir amb l'antisemitisme els atacs contra l'Església catòlica arran dels casos d'abusos sexuals a menors. Tot i que Benet XVI no en va parlar directament, en la missa de Divendres Sant a Roma el predicador personal del Papa, Raniero Cantalamessa, va condemnar la violència contra els nens, tot i que hi va afegir que ja s'ha parlat prou dels abusos sexuals a menors. En presència de Benet XVI, Cantalamessa va lamentar els atacs al pontífex i va comparar el cas amb l'antisemitisme. El predicador va utilitzar diversos paràgrafs d'una carta que, segons va explicar, li havia fet arribar un amic jueu arran de les crítiques dels mitjans de comunicació internacionals al Papa pels casos dels capellans pedòfils. "Estic seguint amb disgust l'atac violent i concèntric contra l'Església, el Papa i tots els fidels", es diu en la carta, en què s'afegeix: "L'ús de l'estereotip i donar les culpes personals a la col·lectivitat em recorda els aspectes més vergonyosos de l'antisemitisme".

Ahir també va sortir en defensa del Papa el cardenal emèrit de Milà, Carlo Maria Martini, que va dir que les acusacions contra Benet XVI per la suposada ocultació de denúncies sobre casos de sacerdots pedòfils són "innobles" i "falses". "El Papa no necessita que el defensin, perquè és clara la seva conducta impecable, el seu sentit del deure i la seva voluntat de fer el bé", va afegir Martini.

Ahir mateix, en canvi, els bisbes alemanys van entonar el mea culpa. El president de la Conferència Episcopal alemanya, Robert Zollitsch, va admetre que s'ha ajudat poc les víctimes "per por de fer mal a la reputació de l'Església" i diversos bisbes van reclamar que s'endureixin les mesures contra aquest delicte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.