Societat

Puigcercós defensa Huguet i diu que existeix "sensació de precipitació" sobre els Jocs

Demana a l'alcalde Jordi Hereu que expliqui bé el projecte

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha excusat el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, per les seves opinions sobre la candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs d'Hivern perquè, segons ha afirmat, "existeix certa sensació de precipitació i no s'ha explicat bé el projecte".

El líder d'ERC ha afirmat que els alcaldes de la zona hi estan "molt interessats, però que ningú els ha explicat res". "Les declaracions d'Huguet són l'exabrupte de quan no tens tota la informació disponible o tens la sensació que no s'està fent participar tothom", ha justificat Puigcercós, que també ha dit que Huguet "ha fet passos per reconduir la situació" i s'ha posat en contacte amb l'alcaldia de Barcelona.

En una conversa informal enregistrada per l'ACN en el marc de Fitur a Madrid, el conseller republicà va qualificar de "fantasmada" la candidatura Barcelona-Pirineus per acollir els Jocs Olímpics d'hivern el 2022. A més, Huguet va assegurar que "està destinada al fracàs" i va atribuir la idea de la candidatura "a les presses d'Hereu perquè veu que perd les eleccions".

Aquest dijous al matí i durant una visita a l'empresa Metalquímia de Girona, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha tret pes a les declaracions d'Huguet i ha afirmat que les motivava la "desinformació" sobre el projecte que existeix. "No és només el conseller Huguet que ho pensa, sinó que hi ha molta gent que té la mateixa sensació i que vol saber com es farà i com es vertebrarà el projecte", ha explicat Puigcercós.

No obstant això, el president d'ERC ha valorat positivament la proposta de l'alcalde de Barcelona, però ha advertit que cal explicar-la bé a tot el territori i buscar complicitats. Puigcercós ha qualificat de "gran proposta per al Pirineu" aquesta candidatura, ja que, segons ha afirmat, suposaria un impuls per a les infraestructures de la zona. A tall d'exemple, el líder d'ERC ha anomenat el desdoblament de la comarcal C-17, la carretera de Barcelona a la Seu d'Urgell o la millora de l'aeroport de la Seu d'Urgell.

Ara bé, ha demanat a l'alcalde de Barcelona que "posi damunt la taula" la proposta i comenci a parlar amb tots els alcaldes, ja que existeixen "queixes". 'Hi ha alcaldes que estan molt interessats en el projecte i no els han dit res encara", ha dit Puigcercós, que, a priori, ha dit que "totes les idees preses amb bones intencions s'han d'escoltar". També ha advertit, però, que les valoracions vindran quan hi hagi una "trobada seriosa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.