Societat

Baix seguiment de la vaga de mestres

Segons Educació, només el 20,98% del professorat ha fet vaga, segons dades del 81,92% dels centres consultats. Els sindicats eleven la xifra al 60%

El departament d'Educació xifra a la una del migdia el seguiment de la vaga de mestres en el 20,98%, després de consultar un 81,92% dels centres públics catalans fins a les 17.50h. Els sindicats, però, han incrementat la xifra fins al 60%.

Pel que fa a etapes educatives i segons un comunicat de la conselleria, a l'educació primària el seguiment ha estat del 30,6% i a secundària, de l'10,43%. Per que fa a territoris, el seguiment més important s'ha registrat al Baix Llobregat (28,41%), seguit de Barcelona i Comarques (27,63%), el Vallès Occidental (24,34%), el Maresme-Vallès Oriental (24,31%), les Terres de l'Ebre (23,24%), els centres del Consorci d'Educació de Barcelona (21,85%), Tarragona (20,95%), Lleida (14,71%), Girona (12,04%) i la Catalunya Central (11%).

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dimecres durant la inauguració del Saló de l'Ensenyament que la vaga de professors "no ha quallat", en obtenir un seguiment per sota del 22% de docents, cosa que considera que demostra que "la via de la confrontació està esgotada". El departament ha fet constar que el seguiment de la vaga ha estat 30 punts inferior al de la mobilització del 14 de febrer de 2008.

El conseller ha reconegut que el baix seguiment de la vaga no ha d'interpretar-se com un suport "absolut" dels docents al departament que dirigeix, encara que creu que "el missatge és que hem de seguir l'estratègia de millora i l'hem de seguir amb serenitat i capacitat de diàleg".

Per la seva banda, els sindicats han apuntat que entre el 70 i el 80% dels centres hi ha hagut docents que han secundat la protesta, per la qual cosa l'aturada s'hauria notat en una majoria d'escoles i instituts. Rosa Cañadell, del sindicat majoritari USTEC-STEs, ha assegurat aquest matí que la majoria dels docents estan d'acord amb la reivindicació dels sindicats i els motius de la vaga, tot i que han decidit no secundar l'aturada perquè tenien "avaluacions, o sortides, o perquè han estat afectats aquests últims dies per la nevada".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.