Societat

Interior desautoritza Lanau per menystenir els Bombers

El número dos del conseller Saura confessa que no cessen la directora general per la proximitat de les eleccions. Fonts del cos acusen Lanau de no acceptar la seva responsabilitat en la tragèdia d'Horta

La segona reunió del comitè de prevenció de riscos laborals dels Bombers de la Generalitat va tenir ahir un convidat sorpresa. El secretari general d'Interior, Joan Boada, va presentar-se a l'inici de la reunió per disculpar-se davant dels sindicats del cos per algunes de les paraules que la directora general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Olga Lanau, havia utilitzat dissabte durant la roda de premsa que va convocar per denunciar el "judici paral·lel" que, segons ella, s'està fent sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan.

El número dos del departament també va confessar que el conseller Joan Saura no destitueix Lanau per la proximitat de les eleccions, segons van explicar fonts coneixedores de la reunió. Segons Boada, aquest cessament seria utilitzat com a arma política contra ICV i el tripartit. Tot i mantenir-la en el càrrec, Boada es va comprometre que no hi haurà més passos en fals.

Fonts dels Bombers van criticar que per qüestions polítiques es mantingui una directora general que està desautoritzada, no només pels seus caps polítics sinó també per bona part del cos. En aquest sentit recorden que els canvis promoguts per Lanau des de la seva arribada a la direcció general -de la mà de l'anterior consellera d'Interior, Montserrat Tura- han desembocat en la tragèdia d'Horta. "Va destituir tot un referent en el món dels bombers i va nomenar un equip que no ha funcionat. Va creure que un incendi es podia dirigir des de la sala central de Bellaterra i ara no accepta la seva responsabilitat", explica una font que prefereix mantenir-se en l'anonimat

El maig del 2006, Lanau va forçar la marxa de Santiago Rovira, actual cap dels Bombers de Mallorca, i va nomenar Antoni Rifà. L'octubre passat, Rifà va ser cessat juntament amb dos alts comandaments: Manel Bosch i Bienvenido Aguado. Uns canvis que Interior nega que tinguin res a veure amb la gestió de l'incendi.

Mentrestant, ahir continuaven les reaccions per algunes de les expressions utilitzades per Lanau dissabte al referir-se als bombers com a "personetes" o "els meus nois".

"Ja tenim mare"

Manel Farré, portaveu de CCOO, va ser contundent: "Els bombers ja tenim mare". Tots els sindicats van assegurar no sentir-se representats per Lanau, "que fins i tot va anar a les declaracions dels companys al jutjat de Gandesa", cosa que els podia condicionar, va criticar Pere Hervàs (CATAC). Des de la UGT, Antonio del Río va confirmar que existeix un sentiment de dolor als Bombers, però és per la pèrdua dels cincs grafs morts a Horta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona