Societat

L'advocat de la família d'un dels bombers morts vol querellar-se contra els comandaments

Considera que es van cometre negligències i apunta directament al màxim responsable de l'operatiu

Pau Simarro, l'advocat de la família de Ramon Espinet, un dels cinc bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), ha anunciat aquest dijous que estudia querellar-se contra els comandaments que van dirigir l'extinció del foc en considerar que no es va fer bé i que es van cometre negligències.

Simarro ha advertit que encara està estudiant qui i de què acusarà exactament de l'esmentada imprudència, però ha remarcat que si tira endavant amb l'acusació, anirà ben segur contra el màxim responsable del centre de comandament avançat, identificat com a Delta 0.

"Considerem que el cap de l'operatiu no va fer el que havia de fer, va desaparèixer en els moments més crítics, no va contestar les trucades dels Bombers, ni va donar cap ordre. Entenem que això constitueix una imprudència o negligència en la seva feina", ha explicat el lletrat.

Simarro ha volgut deixar clar, tot i això, que en cap cas acusaran d'homicidi els comandaments de l'operatiu d'extinció del foc, ja que considera que aquest càrrec s'ha de reservar per a les dues persones que estan en presó preventiva acusades de causar el foc.

Aquest dijous es compleixen sis mesos de l'incendi forestal d'Horta de Sant Joan, en què van morir cinc bombers i un altre va patir greus cremades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.