Societat

El portaveu del Vaticà es desmarca de la comparació dels atacs al Papa amb l'antisemitisme

El predicador personal del papa Benet XVI va fer un símil durant la missa de Divendres Sant

El portaveu de la casa pontifícia, Federico Lombardi, ha rectificat les paraules del predicador Raniero Cantalamessa aclarint que "no és la línia del Vaticà comparar els atacs a Benet XVI pels escàndols dels abusos sexuals de sacerdots a nens amb l'antisemitisme".

Lombardi ha assegurat en declaracions a Radio Vaticà que Cantalamessa "només volia fer pública la solidaritat expressada per un hebreu cap al pontífex, amb motiu de la particular experiència de dolor que va patir el seu poble", tot i que ha admès que les seves declaracions "no eren adequades" i "podien ocasionar malentesos".

Cantalamessa havia llegit durant la missa d'aquest Divendres Sant a la basílica de Sant Pere del Vaticà una carta d'un "amic jueu" sobre les crítiques al Papa Benet XVI per haver encobert suposadament abusos de cures pederastes. "Segueixo amb disgust l'atac violent i egocèntric contra l'Església, el Papa i tots els fidels, l'ús de l'estereotip, culpar a la col·lectivitat d'una falta personal em recorda els aspectes més vergonyosos de l'antisemitisme", es queixava l'amic jueu que el predicador Cantalamessa no va identificar.

"Desmenteixo rotundament que existeixi una comparació per iniciativa vaticana entre l'antisemitisme i la situació actual relativa a la pedofília", ha corregit aquest dissabte el portaveu del Vaticà. Les paraules de Cantalamessa han indignat les comunitats jueves de la Unió Europea i els estats Units. La tensió entre catòlics i jueus es va agreujar desembre passat quan Benet XVI va accelerar el procés de beatificació del Papa Pius XII, acusat de no haver fet res contra l'Holocaust, i a començaments del 2009, quan va aixecar l'excomunió del bisbe negacionista Richard Williamson.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Desallotgen onze veïns a Tarragona pel risc d’esfondrament d’una teulada

Tarragona
SOCIETAT

L’Acampada per Palestina a la UB crida a la vaga general el 27-9

Barcelona
societat

Presenten un distintiu per potenciar la comercialització del peix fresc

blanes
clima

Augmenta a 15 el nombre de morts pels aiguats que arrasen el centre d'Europa

barcelona
Societat

Preocupació pel relleu generacional al sector pesquer

La Ràpita
seguretat

Mataró incorpora una desena d’agents a la Policia Local

Mataró

L’Ajuntament renaturalitzarà els jardins de les Pedreres

GIRONA
societat

Convoquen una nova marxa lenta de protesta a la carretera entre la Ràpita i Poblenou del Delta

amposta

Quaranta comunitats de veïns fan millores amb subvencions municipals

SALT