Societat

L'Audiència de Barcelona ratifica que Losantos ha de pagar 60.000 € a ERC per injúries

El tribunal obliga a publicar la sentència contra Losantos al diari 'El Mundo'

L'Audiència de Barcelona ha confirmat aquest dimarts la sentència que va condemnar el comunicador Federico Jiménez Losantos a indemnitzar amb 60.000 euros ERC per un article d'opinió en què afirmava que la seu de la formació amagava armes i qualificava de terroristes els seus militants.

Jiménez Losantos va presentar un recurs contra aquesta sentència del jutjat de primera instància número 37 de Barcelona, que el condemnava per intromissió il·legítima en l'honor d'ERC, així com dels seus dirigents, militants i simpatitzants. L'Audiència l'ha desestimat i obligarà també a publicar la sentència al diari El Mundo, on Jiménez Losantos va escriure el novembre de 2007 l'article Requisa d'armes que va motivar que ERC presentés la seva demanda.

L'article titllava de "prototerroristes" els militants de la formació republicana i advertia que a la seva seu "hi ha o hi pot haver armes", arran de la detenció de dos militants de les Joventuts d'ERC (JERC) que havien enviat  al president de Ciutadans de Catalunya, Albert Rivera, una fotografia seva simulant que li havien disparat un tret al front.

Segons el tribunal, l'opinió expressada per Jiménez Losantos en aquell article "és indubtablement injuriosa, perquè atribueix intencions delictives o delictes directament a tot un partit polític" i no queda justificada ni pel context informatiu ni per la llibertat d'expressió.

"No s'ha d'oblidar que ni el dret a la llibertat d'informació ni el dret a la llibertat d'expressió són il·limitats", manté el tribunal, que adverteix que aquests drets només poden prevaler sobre l'honor "quan s'exerciten amb la prudència i moderació necessàries".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona