Societat

Els Agents Rurals asseguren que l'Agència Estatal Meteorològica no descartava el llamp com a causa de l'incendi d'Horta

El cap del cos remarca que l'informe considerava la hipòtesi "poc probable però ni molt menys impossible"

L'inspector en cap dels Agents Rurals, Antoni Mur, ha assegurat aquest dissabte que l'informe de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) no descartava el llamp com a causa de l'incendi d'Horta de Sant Joan, contradient així les declaracions recollides per diferents mitjans de comunicació del tècnic de l'Aemet Francisco Pérez Puebla, autor de l'informe i que considera "impossible, infundada i matussera" la hipòtesi del llamp. "Això ho haurà d'aclarir ell, però les dades que nosaltres tenim del seu informe, i que acompanyen l'atestat, diuen que la hipòtesi del llamp era poc probable però ni molt menys impossible", ha argumentat Mur, que ha justificat perquè no es va informar d'aquest document a Medi Ambient.

"L'informe de l'Aemet el vaig sol·licitar jo formalment, igual que en vaig demanar un altre al Meteocat, perquè formés part de l'atestat que s'havia d'entregar a la jutgessa de Gandesa", ha corroborat el cap dels Agents Rurals, com també diu la nota difosa per la conselleria. "De fet, les conclusions d'aquest informe de l'agència meteorològica estatal no es varen traslladar al conseller de Medi Ambient perquè no consideràvem que representés cap canvi rellevant ni desvirtuava la nostra hipòtesi del llamp", ha assegurat Mur. "Al contrari, varem creure que avalava la hipòtesi del llamp", ha puntualitzat el cap dels Agents Rurals.

Segons Mur, l'informe de l'Aemet sí que considerava poc probable que el llamp hagués estat latent durant sis dies a la zona d'Horta de Sant Joan, "tot i que no ho considerava impossible i el 5% dels incendis estan provocats per aquest tipus de llamps". L'informe també deia que el foc podia haver estat provocat per una descàrrega elèctrica "no detectada" el mateix dia en què es va produir l'incendi. "Aquesta conclusió de l'informe de l'Aemet encara ens va validar més l'hipòtesi del llamp. Una descàrrega elèctrica provinent d'una tempesta molt local i no detectada pels radars meteorològics", ha finalitzat l'inspector en cap dels Agents Rurals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

El Pride reclama educació sexoafectiva diversa i de gènere

Barcelona

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona