Societat

Més mossos al banc dels acusats

La fiscalia demana cinc anys de presó per a dos agents per detenció il·legal, per haver arrestat un ciutadà que va requerir una patrulla arran d'un enfrontament amb un altre agent, fora de servei, a la discoteca Bikini

Un altre judici amb agents dels Mossos d'Esquadra asseguts al banc dels acusats. I una altra vegada per una picabaralla de discoteca, a la Bikini, molt propera a la comissaria de les Corts, la central de la policia catalana a Barcelona.

Mentre encara hi ha tres agents pendents de l'execució d'una sentència que els condemna a penes d'entre 3 i 4 anys de presó pel primer cas de la Bikini –s'han reincorporat a la feina mentre s'espera la resposta al recurs presentat per la seva defensa–, la fiscalia demana cinc anys per a dos policies més per una altra detenció il·legal feta a la porta de la mateixa discoteca.

El judici s'ha celebrat aquest dimarts a la secció sisena de l'Audiència de Barcelona. I al final de la vista oral, havent escoltat els acusats, el ciutadà que els denuncia i els testimonis, la fiscalia ha elevat de tres anys i mig a cinc anys la seva petició de condemna.

Els dos agents acusats per la fiscalia formaven la patrulla que el 4 de febrer de 2007 a la matinada va acudir al requeriment d'un ciutadà que trucava des la porta de Bikini. Havia tingut un incident a un altre mosso, de paisà i fora de servei, a causa d'un assumpte personal. De fet, es coneixien des de feia anys perquè havien estat cunyats.

Finalment, però, la patrulla va acabar detenint el jove que els havia avisat, i la fiscalia considera que aquest arrest va ser il·legal. Considera provat que aquest noi no va cometre cap delicte de desobediència contra els agents, tot i que sí que ha admès que es va posar nerviós i que va trigar a calmar-se quan li van demanar els policies.

L'afer es va complicar perquè no duia el DNI i, segons ha explicat, el van obligar a anar a la comissaria a identificar-se: va ser aleshores que va ser detingut, i després va passar nou hores al calabós. També ha assegurat que mentre va estar reclòs va rebre la visita de l'agent fora de servei amb qui havia discutit, que se'n va burlar. Aquest policia també i un altre agent també estan imputats en el cas, tot i que només els acusa l'advocat particular del denunciant i no la fiscalia. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona
Societat

Mor Teresa San Román, excatedràtica d’antropologia social i cultural de la UAB

societat

Creen les figures dels futbolistes Lamine Yamal i de l’anglès Jude Bellingham

torroella de montgrí
societat

L’Ajuntament millora la zona infantil de Grup Sant Daniel

girona

Amnistien dos condemnats a 8 mesos de presó pels aldarulls postsentència

girona
medi ambient

SOS Costa Brava denuncia que han arrencat de nou les balises de la Cala Vedell

Mont-rAs

Els turistes hi deixen diners

Girona
Joan, Josep i Jordi Roca
Propietaris del Celler de Can Roca

"Som molt afortunats de fer el que fem"

Sant Julià de Ramis
Sant Esteve de Llémena

L’atac en una granja eleva la preocupació per la inseguretat

SANT ESTEVE DE LLÉMENA