Societat

Detinguts els atracadors que van retenir tota una nit el director d'una entitat bancària quan anaven a actuar de nou

Els arrestats tenen entre 21 i 27 anys, isón de nacionalitat argentina i brasilera, i veïns de Sabadell i Terrassa

Els Mossos d'Esquadra han detingut un perillós i violent grup d'atracadors quan es disposaven a assaltar una entitat bancària a Sabadell.

Els arrestats tenen entre 21 i 27 anys, i són de nacionalitat argentina i brasilera, i veïns de Sabadell i Terrassa.

Entre els detinguts hi ha també els responsables de la detenció il·legal del director d'una entitat bancària que al mes de març va ser retingut juntament amb la seva família durant tota una nit a casa seva a Mollet del Vallès.

De fet, els atracadors van utilitzar els ostatges per cometre un robatori a l'entitat on treballava. No va ser fins que van haver aconseguit el seu objectiu que van alliberar el director i la resta de familiars que tenien retinguts a l'immoble.

La investigació també ha permès acreditar que el grup desarticulat va treballar durant setmanes en la comissió d'un altre fet de característiques molt similars al que ja van protagonitzar al mes de març.

Durant uns quants dies els detinguts van vigilar els moviments d'un altre empleat d'una entitat bancària amb l'objectiu també d'utilitzar-lo per cometre un atracament.

Els delinqüents van buscar tota la informació relacionada amb aquest home fins a aconseguir també l'adreça del seu domicili.

Mentre realitzaven tasques de vigilància a l'exterior de l'immoble de la víctima potencial, van ser identificats per una dotació de seguretat ciutadana dels Mossos i això va fer desistir el grup investigat de la seva intenció de cometre l'atracament.

Posteriorment, el 12 de juny van planificar cometre un atracament en una entitat bancària de Sabadell, tot i que finalment van declinar cometre el robatori, ja que es tractava d'una oficina amb una gran afluència de públic. En tot moment eren seguits estretament pels mossos que els investigaven.

Només quatre dies més tard, es disposaven a assaltar una altra entitat bancària quan van ser detinguts pels Mossos. Els atracadors es van trobar a primera hora del matí, pels volts de les sis, amb l'objectiu de perpetrar l'atracament.

Disfressats de pintors
Els delinqüents, que anaven disfressats de pintors i portaven diverses armes llargues tipus escopeta, van ser arrestats a les immediacions de l'entitat bancària per agents del grup especial d'intervenció just abans de poder cometre l'acció delictiva.

En una actuació coordinada i llampec, els agents van rodejar els sospitosos, que viatjaven en cotxe, sense donar-los opció a utilitzar les armes de foc que portaven.

A l'interior dels vehicles que conduïen els detinguts, s'hi va localitzar també una important quantitat de munició, brides de les que presumptament pensaven utilitzar per immobilitzar les seves víctimes i guants de làtex, entre altres objectes amb un interès rellevant per la investigació policial.

Als escorcolls domiciliaris posteriors que s'han efectuat a les vivendes dels arrestats també s'hi ha trobat munició, passamuntanyes i documentació que està sent analitzada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.