Societat

El jutge exculpa un dels tresorers del cas Palau de la Música

Solaz considera que no hi ha cap indici de la participació de Pau Duran en el desfalc protagonitzat per Millet i Montull

El titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, ha exculpat l'extresorer de l'Orfeó Català Pau Duran dels delictes d'apropiació indeguda i falsedat documental pels quals havia estat imputat, juntament amb Fèlix Millet, Jordi i Gemma Montull i Enric Álvarez, l'altre tresorer implicat en el cas, el de la Fundació Palau de la Música. Solaz ha dictat una interlocutòria de sobreseïment lliure pel que fa a Duran, fet que el desvincula totalment del desfalc del Palau.

Segons la resolució, Duran, imputat arran de la querella de la fiscalia, no ha tingut "cap intervenció en les activitats irregulars i delictives" investigades i tampoc no s'hauria beneficiat "de cap manera de la presumpta conducta delictiva feta pels altres implicats".

Per Solaz, no hi ha "cap tipus d'indici sobre la seva [de Duran] participació en els fets investigats". Per aquesta raó, el jutge entén que "és procedent" arxivar parcialment la causa pel que fa al tresorer, "únicament" pel que fa a ell "de moment".

Quan va declarar davant del jutge, Duran va explicar que la seva firma havia estat falsificada en alguns documents. També va assegurar que altres vegades havia signat papers sense saber exactament què eren, ja que li ho demanaven Millet i Montull i ell no els qüestionava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.