Societat

Els catalans relaten l'horror

L'olotí Xavier Rabat explica que el terratrèmol el va enxampar en un cotxe i que va pensar que s'havia produït una explosió. Els metges enviats per Salut troben l'hospital col·lapsat

Xavier Rabat, l’olotí supervivent, va relatar ahir des de la República Dominicana la seva experiència des que dimarts passat el terra va començar a tremolar. Just en el moment del sisme, a dos quarts de cinc, de set graus a l’escala de Richter, Rabat era dins d’un cotxe amb cinc persones més. “Tot va començar a moure’s, vaig pensar que hi havia una explosió. A banda i banda teníem edificis de dues i tres plantes que van començar a ensorrar-se”.

Cinc hores per fer 15 km
Passats els primers moments de pànic, Rabat va decidir tornar a la casa on estava allotjat, juntament amb els altres turistes que viatjaven amb ell. Per fer els 15 km que el separaven de la residència va trigar cinc hores. “Va ser molt complicat perquè a les sis es fa fosc i no hi havia llum ni funcionaven els telèfons”, va relatar Rabat, que assegura que va començar a ser conscient de la tragèdia durant aquesta tornada a casa.

“En cap moment he sentit que perillés la meva vida. Per sort els amics amb qui estava van aconseguir gasolina per poder arribar fins a la República Dominicana”, va detallar Rabat, que assegura que gairebé no ha pogut dormir en aquests cinc dies.

Els metges
El primer equip sanitari enviat pel departament de Salut va començar a treballar ahir a l’hospital del centre de la capital. Els vuit professionals catalans es van trobar amb un centre completament col·lapsat i sense gaire material per poder treballar.Jaume Gil, el cap de l’equip d’emergències, creu que “aviat dependrem del material nou que ens arribi”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.