Societat

Els passatgers de l'avió evacuat de Vueling arriben a Alacant

Vuit viatgers n'han sortit amb contusions que s'han fet en saltar per les rampes d'emergència. Una passatgera francesa descriu moments de pànic mentre les hostesses "parlaven en espanyol". La companyia defensa el seu personal i recalca que parla castellà i anglès

La majoria de passatgers de l'Airbus A-320 de Vueling que ha calgut evacuar aquest dimecres han arribat a l'aeroport d'Alacant al vespre refets de l'ensurt del matí, quan s'ha detectat un incendi a la zona del motor 2 quan l'aparell s'enlairava a París.

El balanç ha estat de vuit ferits "molt lleus", segons els portaveus d'Iberia, de la qual Vueling és filial. I, de fet, només mitja dotzena dels 169 viatgers han rebutjat la possibilitat de fer el viatge que tenien previst amb un altre avió per arribar fins a Alacant.

Alguns passatgers francesos, però, han passat moments de pànic i angoixa durant l'operació, en part per les dificultats que han tingut per entendre el que els deien les hostesses. "Una hostessa ha cridat, i parlaven en espanyol. S'ha desencadenat el pànic, la gent plorava, estàvem angoixats", ha explicat una de les passatgeres, Soizic Prono, a l'agència France Presse.

Un portaveu d'Iberia ha assegurat que "el personal està perfectament entrenat. L'únic problema que s'ha pogut produir ha estat que els passatgers eren francesos. El personal parla espanyol i anglès, i ha pogut tenir dificultats per fer-se entendre", s'ha excusat el portaveu.

El vol havia de portar els viatgers de París a Alacant i s'estava enlairant quan un dels membres del personal de l'aeroport ha vist, des de terra, una fuita de querosè que ha provocat un foc sota el reactor. Les flames haurien pres en el motor número 2, i l'incendi s'ha detectat en engegar-lo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona