Societat

Dues carteristes més a la presó en l'ofensiva contra el furt a Ciutat Vella

La Guàrdia Urbana va detenir aquest dilluns 'in fraganti' les dues dones, que ja eren investigades pels Mossos i la fiscalia

L'actual ofensiva policial i judicial contra els furts a Barcelona ha enviat dues lladregotes més a la garjola. Es tracta de dues dones que acumulen 172 detencions i imputacions entre les dues i que van ser detingudes in fraganti per la Guàrdia Urbana aquest dilluns a la nit. Una patrulla les va enxampar quan robaven una bossa de mà on va resultar que hi havia 600 euros. Havien distret la víctima ensenyant-li un plànol sobre el qual suposadament li feien una consulta, però l'afectada va veure la maniobra i va alertar els policies, que passaven per la zona.  

Després de la detenció, el cos municipal van traspassar les dues detingudes als Mossos d'Esquadra, ja que el grup de multireincidents de la policia de la Generalitat feia temps que les investigava dins de l'operació iniciada fa uns mesos amb el suport i la supervisió de la fiscalia.

Com ja s'ha fet en altres operacions des que van posar a prova el mètode el maig de 2007 –amb l'operació T10, centrada al metro–, els Mossos i la fiscalia acumulen detencions i denúncies per furt contra els delinqüents habituals per poder portar-los davant del jutge amb la imputació que pertanyen a una banda organitzada, fet que permet empresonar-los provisionalment.

La setmana passada es van fer públic que quatre dels delinqüents més reincidents de la ciutat havien estat empresonats, i ara s'hi afegeixen aquests dues dones. Es tracte de Dehva S. i Denisa S., que segons la documentació que utilitzen són de nacionalitat bosniana.

Segons fonts policials, Dehva S. formava part del rànquing Top 6 elaborat pels Mossos, on hi ha el nom dels lladregots més actius. Aquesta dona havia estat detinguda 48 vegades per delictes, tenia 40 imputacions més per faltes –els furts són delicte si l'objecte robat val més de 400 euros i falta si en val menys de 400– i havia estat identificada com a sospitosa 132 vegades. La seva companya Denisa S., tot i no ser al Top 6 tenia 27 detencions i 57 imputacions acumulades, a més de 108 identificacions.

Les denúncies per delictes de furt a Barcelona han disminuït un 2,63% durant el primer trimestre de 2010 i les faltes de furt, un 5,56%, segons els Mossos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.