Societat

Recoder diu que Zapatero "no pot donar lliçons d'ètica" en polítiques d'immigració

L'alcalde de Sant Cugat replica al president espanyol que els ajuntaments "fan bé la feina d'acollida" i que és el govern estatal el que fa "pèssimament" la seva tasca

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder (CiU), ha trencat aquest dijous la seva tebior habitual per recriminar a José Luis Rodríguez Zapatero les seves crítiques a l'Ajuntament de Vic per l'afer de la proposta de no empadronar els immigrants irregulars. Segons Recoder, “sorprèn l’actitud de Zapatero, que en aquest tema no es troba en posició de donar lliçons d’ètica a ningú. Els ajuntaments fem bé la nostra feina d’acollida i integració dels immigrants, i en canvi el govern espanyol fa pèssimament la seva en el mateix terreny. La seva política d’immigració és erràtica i la pròpia Unió Europea li ha hagut de cridar l’atenció diverses vegades”

Després que l'Advocacia de l'Estat hagi anunciat que considerar il·legal el fet de no empadronar immigrants sense papers, l’alcalde de Sant Cugat ha sortit en defensa del vigatà assegurant que “la política que duu a terme l’Ajuntament de Vic ha estat modèlica, i sovint s’ha parlat del model Vic d’integració escolar o d’acollida dels immigrants. Vic és i ha estat una ciutat modèlica pel que fa a la integració de nouvinguts i, per tant, les acusacions de xenofòbia només es poden fer des de la ignorància o la mala fe”.

Per Recoder, el govern espanyol incompleix les seves pròpies lleis. "O és que Espanya no ha estat la gran porta d’entrada a Europa de la immigració il·legal per a satisfacció de les màfies que trafiquen amb persones? La seva política d’immigració és erràtica”, ha criticat.

Com ha fet Josep Maria Vila d'Abadal des de Vic, en anunciar que acatarà però que no comparteix l'ordre estatal, Recoder ha reclamat al govern espanyol que doni "criteris clars" i que sigui "conscient dels problemes que han de gestionar els ajuntaments, sovint sense recursos. Mentre que els ajuntaments han de ser rigorosos, l’Estat no n'és gens”, ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.