Societat

Moren quatre persones per la grip A a Catalunya l'última setmana

La taxa d'incidència ha baixat i mostra una evolució decreixent

L'activitat gripal pel nou virus de la grip A(H1N1) mostra una evolució decreixent tot i que es manté alta en aquests moments, segons el departament de Salut. La taxa d'incidència és de 302,4 per cada 100.000 habitants. Aquesta taxa és superior en els grups d'edat de 0 a 4 i de 5 a 14 anys.

En la darrera setmana s'han produït quatre defuncions, corresponents a dos homes de 30 i 42 anys i a dues dones de 39 i 41 anys, tots amb patologies prèvies.

Encara que el virus gripal circula amb molta intensitat a Catalunya, s'observa també la circulació d'altres virus respiratoris. Del total de mostres respiratòries que han resultat positives al laboratori, aproximadament un 62% correspon al nou virus de la grip i un 38% a d'altres virus respiratoris.

Al llarg de la setmana que ve del 26 de novembre al 2 de desembre, es manté la tendència a la disminució del nombre d'urgències ateses tant als hospitals d'adults (62.331, que suposa un decrement del 6,5% respecte a la setmana anterior) com als infantils (4.363, que suposa un decrement del 4,5% respecte a la setmana anterior). El nombre de pacients ingressats des d'urgències s'ha incrementat lleugerament tant a hospitals d'adults (6.233, que representa un 3,1%) com a infantils (430, que representa un increment del 7%).

Pel que fa al nombre total de vacunes administrades en centres d'atenció primària a les dues primeres setmanes (fins el 29 de novembre), és de 135.734.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.