Societat

El principal fabricant de l'iPad incrementarà un 20% el sou dels seus empleats després que deu s'hagin suïcidat

Unes 800.000 persones treballen a Foxconn fabricant tecnologia puntera per Apple, Nokia, HP, Sony i Dell per poc més de 100 euros al mes

Després que 13 empleats de l'empresa electrònica taiwanesa Foxconn hagin intentat suïcidar-se aquest any, deu han mort i tres han resultat ferits, un directiu del principal fabricant de l'iPad ha anunciat aquest divendres que augmentaran el sou dels seus empleats un 20% per pujar-los la moral. "Estar trist és contagiós, i també ho és estar content", ha declarat.

Unes 800.000 persones treballen a Foxconn fabricant tecnologia puntera per Apple, Nokia, HP, Sony i Dell per poc més de 100 euros al mes. Els sindicats han acusat la companyia de tenir un direcció massa rígida, una cadena de muntatge excessivament ràpida i un excés de feina forçat.

Després del desè suïcidi entre els empleats del gegant tecnològic taiwanès, Foxconn ha anunciat un augment dels salaris dels treballadors amb què esperen "que tinguin una actitud més positiva per la seva vida", segons ha declarat un directiu de l'empresa.

El president de la companyia, Terry Gou, s'ha compromès, a més, a fer tot el possible per evitar més morts.

L'empresa ha instal·lat més mesures de seguretat als edificis i ha dividit els treballadors en grups de 50 persones, en què els membres han d'estar atents als possibles problemes emocionals dels seus companys de grup. Amb tot, la fàbrica nega les males condicions laborals de què s'acusa al principal fabricant d'iPad al món.

L'iPad, el nou aparell d'Apple, se situa a mig camí entre el mòbil intel·ligent i els ordinadors portàtils. És una eina pensada per llegir el diari o un llibre, navegar per internet, veure vídeos i escoltar música.

Apple l'ha començat a comercialitzar a Europa aquesta setmana, després que als Estats Units ja se n'hagin venut un milió. El model bàsic té un preu de 479 euros, mentre que els que tenen més gigues poden costar fins a 679 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CASSÀ DE LA SELVA

El dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida
medi ambient

La tempesta tropical Ernesto provoca fortes pluges a Puerto Rico

barcelona
política

Eduard Rivas s’acomiada de l’alcaldia d’Esparreguera

Esparreguera
PALAMÓS / CASSÀ DE LA SELVA

Naturalistes de Girona presenta al·legacions a diversos projectes de la demarcació

CASSÀ DE LA SELVA / PALAMÓS

L'ajuntament inverteix prop de 200.000 d’euros en millores en els centres escolars

lloret de mar
lA CRÒNICA

Els pilars de Banyoles

agricultura

La pedregada de dimarts afecta més de 750 hectàrees de fruita del Segrià, les Garrigues i el Pla d’Urgell

lleida