Societat

Unes 6.000 persones assisteixen a l'inici de la temporada taurina a Barcelona

Només s'ha omplert un terç de la capacitat de La Monumental malgrat un cartell amb la presència d'algunes de les principals figures del toreig actual

Al voltant de 6.000 persones, menys d'un terç de la capacitat de La Monumental de Barcelona, han anat aquest diumenge a l'inici de la temporada taurina a la capital catalana. Malgrat que el cartell comptava amb la presència d'algunes de les principals figures del toreig actual -Jesulín d'Ubrique, Manuel Díaz 'El Cordobés' i David Fandila 'El Fandi'-, i que el Parlament debat la prohibició de les corrides a Catalunya, l'entrada ha estat discreta. El preu de les localitats oscil·lava entre els 23 i els 130 euros.

Nombrosos mitjans de comunicació s'han acreditat per cobrir l'inici de la Fira de la Mediterrània 2010, que comptarà amb 17 festeigs taurins fins a setembre, i que podria ser l'última en cas que la cambra| catalana decideixi finalment abolir aquest tipus d'esdeveniments.

El president de la Plataforma per a la Promoción i Difusión de la Fiesta, Luis Corrales, ha comentat en declaracions als periodistes que per als espectadors "no és l'última" temporada, només la d'aquest any, mentre confia que els diputats mostraran el seu suport a la continuació d'aquesta "manifestació cultural".

A l'entrada, amb prou feines dues desenes d'activistes s'han concentrat per demanar el fi de les corrides, amb cartells que mostraven fotografies de toros agonitzant al mig de bassals de sang i la pregunta de 'Per què?' al costat del missatge de 'Stop'. No hi ha hagut incidents


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.