Societat

Millet torna a la Generalitat la Creu de Sant Jordi que va rebre el 1999

L'expresident del Palau de la Música va rebre el guardó a mans de l'expresident del govern català Jordi Pujol

L'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet, principal imputat pel desviament de fons de la institució cultural, ha tornat a la Generalitat la Creu de Sant Jordi que el govern català li va concedir al juliol de 1999.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha anunciat avui la devolució del guardó per part de Fèlix Millet en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de govern.

La Generalitat va revocar el mes de novembre passat la Creu de Sant Jordi a Fèlix Millet, a través d'un decret que establia la seva obligació de tornar-la a la Generalitat després de la seva imputació pel saqueig del Palau de la Música, que podria suposar, entre d'altres, un delicte de malversació de cabals públics.

La revocació de la medalla la va anunciar també en la roda de premsa posterior al consell executiu la consellera de Justícia, Montserrat Tura, que va precisar que la Generalitat no enviaria als Mossos d'Esquadra a rescatar l'"objecte metàl·lic" amb que es va guardonar a Millet, però que aquest havia perdut tot el seu valor amb el decret dictat pel govern català.

Finalment, el propi Fèlix Millet ha optat per tornar físicament a la Generalitat la Creu de Sant Jordi, el guardó més important que atorga el govern català i que va rebre al juliol de 1999 de mans de l'expresident Jordi Pujol.

La retirada de la Creu de Sant Jordi a Fèlix Millet és conseqüència d'un procediment que va obrir el 26 d'octubre passat el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserres, i en el qual es va concedir un termini de deu dies a Millet per formular al·legacions a la revocació del guardó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.