Societat

Suspensió fulminant del cap de Mossos a Figueres per marxar de la comissaria en plena crisi de la nevada

La seguretat ciutadana de la Jonquera, una de les zones més afectades pel temporal, depèn d'aquest inspector. El cap de la divisió d'Afers Interns es va presentar ahir a la comissaria per comunicar-li la suspenció i retirar-li l'arma i la placa

Suspès de sou i feina per abandonament del servei. Així és com ha quedat l'inspector en cap de l'àrea bàsica policial de l'Alt Empordà, Ferran Gómez, que va marxar de la comissaria de Figueres dilluns a mig matí, sense donar cap explicació i en plena crisi per la nevada. La resta de comandaments, sotinspectors, sergents i caporals, i els agents que estaven de servei es van trobar de sobte sense ordres del seu màxim responsable.

Segons diverses fonts del cos, Gómez simplement se'n va anar cap a casa per raons estrictament domèstiques.
I una de les zones més afectades pel temporal era l'àrea de la Jonquera, la seguretat ciutadana de la qual depèn de la comissaria de Figueres.

És per això que, aquest dimecres a la tarda, el cap de la divisió d'Afers Interns en persona, per ordre del secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, es va presentar a la comissaria per interrogar Gómez. Les seves explicacions van ser considerades insuficients. De manera que se li va obrir l'expedient i se'l va suspendre de sou i feina, amb retirada de la placa i l'arma reglamentària. A més, té prohibit entrar a la comissaria.

I tots els tràmits es van fer de manera ostensible: a la vista de la resta de mossos que hi havia a la comissaria ahir a la tarda i en presència, al final, del sotscap de la comissaria, al qual se li va comunicar la suspensió del seu cap. Interior va voler calmar així la revolta que hi havia a la comissaria de Figueres per l'actitud de l'inspector.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.