Societat

L'Ajuntament exigeix a Zapatero els diners de la teleassistència

Govern i oposició reclamen el compliment dels acords. Gomà es compromet a garantir el servei

Bipartit i oposició van unir-se ahir per reclamar al govern central que compleixi els acords i aporti els diners compromesos per garantir el desplegament del servei de teleassistència a la ciutat.

La proposició, consensuada per tots els grups després de redactar una esmena transaccional que substitueix el text original de CiU, no solament exigeix a l'executiu de Zapatero que pagui el milió d'euros addicionals que preveu el conveni per a aquest 2009. També inclou el compromís de l'Ajuntament de garantir el desplegament del servei al marge del que trigui Madrid a fer arribar els diners.

El text, aprovat a la comissió d'acció social i ciutadania, intenta evitar que es freni el pla d'expansió de la teleassistència, una prestació que facilita l'autonomia de les persones grans que viuen soles perquè els permet comunicar-se amb el servei d'emergències a qualsevol hora del dia.

Tal com va avançar l'AVUI el 9 de juny passat, el retard que s'ha produït en el traspàs de la partida pactada per part del ministeri de Sanitat i Polítiques Socials ha obligat el consistori a alentir aquest servei i a prioritzar només els casos més urgents de persones dependents.

El regidor d'Acció Social, Ricard Gomà, va fer ahir una valoració molt positiva del servei i va agrair el suport de tots els grups. "És un programa que segueix creixent, que no està aturat i que seguirà sent un èxit", va confirmar.

Per sobre de la mitjana

Per demostrar que l'extensió de la teleassistència a les persones grans que viuen soles és un compromís a què no pensa renunciar, Gomà va fer balanç d'aquest servei i va remarcar que el seu desplegament a Barcelona està per sobre de la mitjana prevista en el conveni firmat el 2005 entre el consistori i l'Imserso. "L'horitzó era a 31 de desembre del 2008 tenir uns 30.000 aparells, però vam acabar per sobre d'aquesta xifra", va explicar.

De cara a finals d'aquest any, la previsió de l'Ajuntament és tenir funcionant 39.000 dispositius electrònics per donar cobertura a unes 50.000 persones. Ara bé, el regidor va deixar clar que per arribar a l'objectiu fixat per a aquest any, caldrà ampliar l'aportació de 3,9 milions d'euros de l'Estat.

L'alentiment del desplegament de teleassistència ha provocat malestar entre les associacions de gent gran, que no han dubtat a reclamar al consistori que tregui els diners d'on sigui per garantir el funcionament d'aquest servei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

Un milió d’euros per al projecte de recuperació de la Bassa Nova de Reus

Reus
educació

El govern recorre la suspensió cautelar del decret que vol protegir el català a l’escola

barcelona
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista