Societat

L'Ajuntament exigeix a Zapatero els diners de la teleassistència

Govern i oposició reclamen el compliment dels acords. Gomà es compromet a garantir el servei

Bipartit i oposició van unir-se ahir per reclamar al govern central que compleixi els acords i aporti els diners compromesos per garantir el desplegament del servei de teleassistència a la ciutat.

La proposició, consensuada per tots els grups després de redactar una esmena transaccional que substitueix el text original de CiU, no solament exigeix a l'executiu de Zapatero que pagui el milió d'euros addicionals que preveu el conveni per a aquest 2009. També inclou el compromís de l'Ajuntament de garantir el desplegament del servei al marge del que trigui Madrid a fer arribar els diners.

El text, aprovat a la comissió d'acció social i ciutadania, intenta evitar que es freni el pla d'expansió de la teleassistència, una prestació que facilita l'autonomia de les persones grans que viuen soles perquè els permet comunicar-se amb el servei d'emergències a qualsevol hora del dia.

Tal com va avançar l'AVUI el 9 de juny passat, el retard que s'ha produït en el traspàs de la partida pactada per part del ministeri de Sanitat i Polítiques Socials ha obligat el consistori a alentir aquest servei i a prioritzar només els casos més urgents de persones dependents.

El regidor d'Acció Social, Ricard Gomà, va fer ahir una valoració molt positiva del servei i va agrair el suport de tots els grups. "És un programa que segueix creixent, que no està aturat i que seguirà sent un èxit", va confirmar.

Per sobre de la mitjana

Per demostrar que l'extensió de la teleassistència a les persones grans que viuen soles és un compromís a què no pensa renunciar, Gomà va fer balanç d'aquest servei i va remarcar que el seu desplegament a Barcelona està per sobre de la mitjana prevista en el conveni firmat el 2005 entre el consistori i l'Imserso. "L'horitzó era a 31 de desembre del 2008 tenir uns 30.000 aparells, però vam acabar per sobre d'aquesta xifra", va explicar.

De cara a finals d'aquest any, la previsió de l'Ajuntament és tenir funcionant 39.000 dispositius electrònics per donar cobertura a unes 50.000 persones. Ara bé, el regidor va deixar clar que per arribar a l'objectiu fixat per a aquest any, caldrà ampliar l'aportació de 3,9 milions d'euros de l'Estat.

L'alentiment del desplegament de teleassistència ha provocat malestar entre les associacions de gent gran, que no han dubtat a reclamar al consistori que tregui els diners d'on sigui per garantir el funcionament d'aquest servei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona