Societat

Badalona intenta eradicar un focus de ‘cruising’ i de prostitució

Veïns de la Mora denuncien que les platges de la zona són un espai d’intercanvis sexuals entre homes

El govern de Badalona s’ha proposat eradicar o disminuir dràsticament els intercanvis sexuals que, des de fa dècades, practiquen homes entre homes a la platja de la Mora, a la zona de la façana marítima de Badalona. Els veïns asseguren que des de fa un any han vist com s’ha incrementat aquesta pràctica anomenada cruising i apunten que a més de contactes, molts homes també cobren per serveis sexuals.

L’espai, anomenat popularment com a Txernòbil perquè està a tocar de les tres torres de l’antiga central tèrmica de la Fecsa, es troba just al costat d’una platja nudista freqüentada a l’estiu per homosexuals i és, precisament aquí, on els veïns asseguren que molts homes estableixen el seu primer contacte. Un cop han arribat a un acord, es desplacen fins a una zona de difícil accés on hi ha un pont i uns canyissars i allà és on mantenen relacions.
L’Associació de Veïns ha admès la voluntat de l’Ajuntament de solucionar el problema, però ha explicat que l’únic que pot fer és talar els canyissars que les parelles utilitzen per tapar-se i incrementar la presència policial, una cosa que ja ha fet la Guàrdia Urbana, però tal com reconeixen, no tant sovint com voldrien.

El principal problema és, com ha subratllat el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, que on es fan els intercanvis sexuals és una zona limítrof entre Badalona i Sant Adrià de Besòs. El primer tinent d’alcalde lamenta que legalment tenen “les mans lligades” i esperen que la transformació urbanística a la zona pugui acabar amb aquesta situació. Precisament, segons ha explicat el vicepresident de l’Associació de Veïns del Front Marítim de Badalona, Miguel Alfredo Muschietti, aquesta setmana han demanat una reunió amb l’alcalde de Sant Adrià, Jesús María Canga (PSC), perquè des d’aquest municipi es faci un manteniment a aquesta zona –molt degradada– i es pugui arribar a algun acord per acabar amb el cruising.

Per a totes les edats

Malgrat ser una platja, aquesta és una zona on durant tot l’any s’hi desenvolupa aquesta activitat. Aquest estiu, la Guàrdia Urbana ja va detenir un home que estava practicant sexe amb un menor, gràcies a l’avís que va donar un socorrista que en aquell moment es trobava a la platja. I, de fet, aquest és el principal temor de la policia i els mateixos veïns de la zona, que reconeixen que no hi ha límit d’edat. Segons diuen, a totes les hores del dia veuen joves, homes i, fins i tot, ancians establint tota mena de contactes.

Els veïns també apunten que moltes d’aquests contactes esdevenen comercials. Prova d’això són diversos cartells que hi ha penjats a la zona en què homes es publiciten indicant una descripció física seva i posant un preu –des de 5 euros– a les seves activitats. La policia també investiga molts casos d’homes que aprofiten l’intercanvi per robar a la seva parella i, fins i tot, persones que a més de sexe també venen drogues.

La zona residencial de la Mora és una de nova creació, just al costat del nou Port de Badalona. Està habitada majoritàriament per famílies que, en la majoria de casos, només fa quatre anys que viuen al barri. Els veïns estan preocupats perquè a totes hores del dia es veu sexe explícit, com fileres d’homes practicant la fel·lació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ