Societat

Millet va demanar més diners al govern el dia abans de l’escorcoll

L’expresident del Palau va arrencar al conseller Tresserras el compromís d’una ajuda econòmica extra per al Cor de Cambra

Mentre juristes, polítics i opinió pública debaten si Fèlix Millet ha d’anar a la presó o no, se succeeixen nous capítols del culebró protagonitzat per l’expresident del Palau de la Música. Just el dia abans de l’escorcoll del Palau de la Música fet pels Mossos d’Esquadra i set mesos després d’haver signat un acord amb el departament de Cultura pel qual es professionalitzava el Cor de Cambra, Millet va mantenir una reunió amb el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, per demanar-li més diners per al cor. “El Palau no té diners i no pot pagar tot el que li correspon”, es lamentava Millet; “ens heu d’ajudar perquè, si no, no ens en sortirem”, mendicava, segons fonts de la negociació.

La insistència de l’expresident de la Fundació va acabar arrencant una promesa d’ajut extra al conseller Tresserras, més tenint en compte que la Generalitat s’havia compromès a mantenir el Cor de Cambra com a cor professional aportant-hi 600.000 euros dels 1,4 milions de pressupost anual.

L’increïble del cas és que, més enllà que demanar diners a institucions i empreses fos la manera habitual de fer de Fèlix Millet, aquesta reunió es produïa just el dia abans de l’escorcoll del Palau de la Música fet pels Mossos d’Esquadra. Però, en un triple salt mortal, mentre Millet anava a demanar diners per al Cor de Cambra amb el seu flamant Mercedes 600, pel qual pagava 6.000 euros mensuals, aquell mateix matí venia a l’Orfeó Català un immoble per 3 milions d’euros que ell mateix havia comprat prèviament per només 1,5 milions, segons la documentació inclosa al sumari.

Jordi Casas, director del Cor de Cambra, assegura que no tenia ni idea que Millet hagués tingut aquesta reunió ni que el Cor anés malament de diners. Val a dir que, des que es va fundar el Cor el 1990, Jordi Casas va establir una disputa constant amb Millet per aconseguir la professionalització dels prop de trenta cantants que l’integren. Finalment, el desembre del 2008 el departament de Cultura i el Palau de la Música van signar l’acord de professionalització.

Enrere queda la frase que va dir Millet en l’acte de signatura del conveni: “Els diners són molt importants, però no serveixen de res si el nivell no és bo”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.