Societat

Una exposició explica les dues opcions per reformar la Diagonal

L'Ajuntament de Barcelona assegura que "sí hi haurà tramvia" en la remodelació del passeig

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha inaugurat aquest diumenge l'exposició Vine a conèixer el futur de la Diagonal, que durant dos mesos informarà sobre les dues opcions de reforma de l'avinguda que es podran votar el maig .

La mostra, situada als Jardinets de Gràcia, té 140 metres quadrats i estarà oberta fins a l'últim dia de votació, el 16 de maig. La instal·lació serà també un dels punts habilitats per votar.

L'exposició es compon de fotografies de la Diagonal actual i informació visual i estadística dels projectes, la majoria desconeguda fins avui per als ciutadans que s'han acostat a la carpa, que comentaven sorpresos els detalls del projecte.

Hereu ha encoratjat els presents a conèixer "la Diagonal del segle XXI", per la qual, ha assegurat, un major nombre de ciutadans podran desplaçar-se de manera més agradable.

Menys cotxes
Els panells informatius constaten l'augment del transport públic i la disminució de cotxes que suposarà qualsevol de les dues opcions de reforma. Mentre actualment els automòbils ocupen el 34% de l'avinguda, la seva presència es reduirà fins al 7%.

En canvi, el volum de transport públic, que en l'actualitat ocupa el 22% de la via, ascendirà fins al 43%: un 24% ocupat pel tramvia i un 19% per autobusos. L'opció del tramvia ha estat defensada pel quart tinent d'alcalde d'Urbanisme i Règim Interior de l'Ajuntament, Ramon García Bragado, que ha assegurat que "sí que hi haurà tramvia".

Tot i això, ja sigui per dubtes d'última hora o distracció, la senyalització del tramvia als plans s'havia afegit amb un adhesiu, mentre que la resta d'elements es trobaven impressos.

Votació insòlita
Aquesta serà la primera vegada que Barcelona utilitzarà el sistema de vot electrònic a gran escala -en línia o presencial, en punts amb ordinadors habilitats-, de manera que Hereu ha comentat que la participació serà "tota una incògnita".

A més, ha assegurat que serà una oportunitat per veure el comportament dels joves entre 16 i 18 anys, que tenen dret a vot, ja que "més enllà dels nois que estan a l'associacionisme i estan compromesos, cal veure si respon la resta, la majoria que acostuma a quedar-se al marge".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.