Societat

La neu deixa sense classe 21.000 escolars catalans

El temporal ha afectat especialment la Catalunya central, on 5.550 alumnes no han pogut assistir a classe. Moltes comarques han suspès el transport escolar

Un mínim de 21.078 alumnes no han pogut assistir aquest dilluns a classe pel temporal de neu a Catalunya, que afecta tot el territori des d'aquest matí.

Segons han informat fonts de la conselleria d'Educació, el temporal ha afectat especialment la Catalunya central, on 5.550 alumnes no han pogut assistir a classe en suspendre's totes les rutes escolars de l'Anoia; 27 a Osona; 17 al Solsonès; 17 al Berguedà, i 56 al Bages.

A Girona, hi ha 12.313 alumnes afectats pel tancament de dos centres i la suspensió de les rutes que circulen per l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Selva.

Un total de 117 línies han estat suspeses a Lleida, cosa que ha afectat 1.849 alumnes de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Urgell, les Garrigues i la Segarra.

A les Terres de l'Ebre, els 391 alumnes afectats per la suspensió de deu rutes escolars es reparteixen entre la Terra Alta (249) i la Ribera d'Ebre (42). En aquest cas, el tancament de les línies s'ha fet en aconsellar-ho Protecció Civil i no perquè el temporal de neu hi estigui especialment present.

En els serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental no s'ha tancat cap escola, però el temporal ha provocat la suspensió d'una ruta, cosa que ha afectat 20 nens. Al Baix Llobregat s'han tancat quatre col·legis. A falta del còmput global, el tancament d'un únic centre ha afectat 394 alumnes. En aquest servei territorial s'han suspès 4 línies més de transport, que  han afectat 955 alumnes.

D'altra banda, la junta del rectorat de la Universitat de Vic (UViC) ha suspès també les seves classes davant del temporal de neu i les dificultats de mobilitat que planteja, tot i que s'ha compromès a mantenir oberts els seus serveis durant tota la jornada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.