Societat

De la Vega respon a Acció Solidària que no ha fet "cap declaració imprudent"

La vicepresidenta del govern espanyol replica a les queixes de l'ONG i dels familiars dels cooperants que encara estan segrestats

La vicepresidenta del govern espanyol Maria Teresa Fernández de la Vega ha respòs aquest divendres a Barcelona Acció Solidària que el govern espanyol en tot moment s'ha comportat amb "absoluta prudència" i que en cap moment ha emès "cap declaració que es pugui entendre que és imprudent". La ONG i les famílies dels dos voluntaris que encara estan en mans d'Al-Qaeda havien dit que estaven "desconcertats" perquè abans de l'alliberament d'Alícia Gámez De la Vega havia admès a la SER l'existència de cartes, fotos, vídeos i trucades telefòniques rebudes com a prova que estaven vius.

De a Vega ha afirmat que respecta la posició de les famílies i els components de l'ONG i els recolza "amb tot l'efecte" perquè sap que "ho estan passant molt malament". La ministra ha afegit que "la nostra ocupació i preocupació és seguir treballant perquè des d'aquesta prudència i discreció s'aconsegueixi l'alliberament". Ha explicat que, per aconseguir-ho, el govern espanyol seguirà treballant "amb la mateixa responsabilitat, discreció i prudència" que considera que ha fet fins ara. També ha agraït "l'actitud i la paciència" de les famílies i l'ONG.

La pròpia ONG ha reconegut que va rebre una trucada d'Alícia Gámez el 29 de desembre, a dos quarts de deu del vespre, justament un mes després del segrest. Gámez no va poder contactar amb el president de Barcelona Acció Solidària, Josep Carbonell, i va deixar-li un missatge al contestador. En el missatge, Alícia Gámez explicava que estaven bé i demanava que presionessin el govern per aconseguir el seu alliberament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.