Societat

ICV desqualifica l'alcalde d'Horta de Sant Joan per haver denunciat descoordinació en l'incendi

Clotas crida a l'ordre el diputat ecosocialista Pi a la comissió d'investigació

La sessió d'avui de la comissió d'investigació per l'incendi d'Horta de Sant Joan ha començat amb tensió, el dia que ha de comparèixer la directora general d'Extinció, Olga Lanau. Els fets s'han produït quan el diputat d'ICV Daniel Pi ha carregat amb gran duresa contra l'alcalde d'Horta, Àngel Ferràs, perquè ha denunciat descoordinació dels comandaments dels bombers durant el foc. Pi ha arribat a desqualificar l'alcalde assegurant que els dies de l'incendi "va deixar de ser un batlle legítimament preocupat" i que "el van aconsellar" perquè critiqués la conselleria d'Interior, dirigida per ICV.

Les paraules del diputat ecosocialista han provocat que el president de la comissió, Higini Clotas, aturés la seva intervenció per cridar-lo a l'ordre. I posteriorment Ferràs s'ha queixat que s'havia "posat en qüestió la seva persona". L'alcalde ha rebut també el suport de CiU, del PP i de Ciutadans. El diputat de C's Albert Rivera no ha dubtat a comparar la tensa intervenció de Daniel Pi amb un interrogatori de la Stasi, la policia política de l'Alemanya de l'Est.

Ferràs ha mantingut que durant l'incendi va observar "relaxació i descoordinació" i ha explicat que quan va anar al centre de comandament avançat no hi havia cap màxim responsable. L'alcalde, que ha estat acompanyat a la sala de la seva esposa i de la seva germana, així com d'alguns veïns, ha subratllat que aquells dies de juliol van ser "els més dolents i difícils" que ha tingut a l'Ajuntament.  


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.