Societat

La presidenta del TSJC demana que s'atengui les reclamacions dels jutges per evitar la vaga

La presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret, ha demanat a les administracions amb competències en Justícia que es comprometin a atendre les reclamacions de jutges i magistrats per evitar la vaga del 18 de febrer.

La presidenta del TSJC creu que aquestes reivindicacions són per millorar la qualitat de la Justícia i per tant l'atenció als ciutadans i no "en benefici dels propis jutges". Alegret ha destacat que espera que s'imposi "el sentit comú", i que les vagues "es desconvoquin" si hi ha una resposta de les administracions.

"Els jutges no estan còmodes davant una situació de vaga, però és una forma de cridar l'atenció de manera espectacular i fer veure a la societat les condicions en les quals exerceixen la seva funció de servei públic", ha indicat Alegret.

"En els 30 anys de democràtica, tots els serveis públics han patit canvis substancials, excepte l'administració de Justícia, i els jutges han decidit que és el moment de canviar i de que les administracions es comprometin a passar de la paraula als fets, ha afegit.

Sobre el dret dels jutges a fer vaga la presidenta ha explicat que s'obre "un camí jurídic" i que alguna autoritat s'haurà de pronunciar sobre si és lícit o no. Tot i això considera que hi ha unanimitat en el "malestar" dels jutges i magistrats perquè no s'ha modernitzat aquest servei, i només hi ha discrepància en els instruments per aconseguir aquests objectius.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.